Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος ο Παπανδρέου

Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος ο ΠαπανδρέουΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ζήτησε ευθέως από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τη διετή κυβερνητική θητεία του
κόμματός του και καταφεύγοντας σε αναφορές που αναμένεται να «ανάψουν» την εσωκομματική συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν κατηγορηματικός: «Ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη διότι ακριβώς έχει από τη μία μεριά διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το λαό, όπως επίσης έχουν διαρραγεί και οι σχέσεις μας με τους ξένους με αποτέλεσμα να υπάρχει και εκεί ζήτημα αναξιοπιστίας. Υπάρχει πλέον ένα μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης και όταν μεταξύ λαού και ηγεσιών υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και αν αυτό δεν μπορεί να αποκατασταθεί τότε ο ηγέτης αποχωρεί», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Επιπλέον, άσκησε αυστηρότατη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ: «Η διετής διακυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Οδήγησε σε φτώχεια και κοινωνική αποσύνθεση, οδήγησε σε βαθιά, πρωτοφανή, βαθιά οικονομική ύφεση, η οποία φθάνει το 5 και πλέον τοις εκατό, οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε και σε κρατική αποδιοργάνωση.





Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι διαπραγματεύτηκαν όλη αυτή τη διάρκεια της διετούς θητείας μας τα κρίσιμα ζητήματα και υπάρχουν αυτοί οι οποίοι κατηύθυναν όλο αυτό το έργο. Λοιπόν ευθύνες έχουμε όλοι μας» είπε, χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ «γυμνό και πολιτικά απροετοίμαστο» κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας.

Στα σκουπίδια της ιστορίας όποιος δεν κάνει αυτοκριτική
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε πάντως και σε αυτοκριτική για την υποστήριξη που παρέσχε στην πρόταση δημοψηφίσματος που κατέθεσε ο κ. Παπανδρέου εκτοξεύοντας όμως τα βέλη του και προς άλλα στελέχη του Κινήματος («κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών»).
Χρυσοχοΐδης: Δεν μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος ο Παπανδρέου
«Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα η οποία διαμορφώθηκε σήμερα είναι αποτέλεσμα όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και όλων μας. Εγώ προσωπικά έφθασα τελευταία στα όρια του πολιτικού λάθους το οποίο επιχείρησα να διορθώσω την επόμενη μέρα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες όταν ελήφθησαν αποφάσεις για το συγκεκριμένο δημοψήφισμα.
Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη, είναι ο ηγέτης της παράταξης και εμείς αναλόγως. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτή τη διαδικασία. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από την κριτική, είμαστε αρκετά μεγάλοι, για να μιλάμε και να υπηρετούμε την ευθύνη και την αλήθεια. Όποιος δεν το κάνει, θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας, μαζί και εγώ αν δεν το κάνω", σημείωσε.

Να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής η ηγεσία
Αναφερόμενος στο χρόνο που πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης διέγνωσε μεγάλη καθυστέρηση «είτε από άγνοια της κατάστασης είτε γιατί υπάρχει κρυφή ατζέντα από ορισμένους» και έστειλε σαφές μήνυμα πως εάν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ανοίξει το θέμα της διαδοχής, τότε θα το ανοίξουν τα ίδια τα στελέχη και η βάση του κόμματος.
Υποστήριξε ότι οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας, θα πρέπει να ανοίξουν αμέσως μετά τις γιορτές: «Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε».
Κάλεσε μάλιστα όσους ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι να πάρουν πολιτική θέση γρήγορα γιατί όπως είπε τα προβλήματα της κοινωνίας δεν μπορούν να περιμένουν και τόνισε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το ΠΑΣΟΚ οδεύει σε διάσπαση: «Τώρα πάμε σε διάσπαση που γίνονται σκόπιμες καθυστερήσεις (..) Ετσι όπως καταντήσαμε το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ταπεινωθούμε, να περάσουμε καθαρτήριο».

Ιδανικός για πρεσβευτής
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέπεμψε μήνυμα «αποστράτευσης» προς τον Γιώργο Παπανδρέου και στις προσωπικές του αναφορές προς τον ίδιο: «Σέβομαι και εκτιμώ τον Γ. Παπανδρέου. Είναι ευγενής φύση, ένας συμπαθής άνθρωπος, ένας πολίτης του κόσμου (...) Έχει απόψεις για τη δημοκρατία, την ειρήνη την ανάπτυξη. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ως πρεσβευτής της χώρας μας στο εξωτερικό»


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63584657