Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ποιός είπε ότι οι πατάτες παχαίνουν; Μύθος!



Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Davis, και το Εθνικό Κέντρο για την Ασφάλεια και την Τεχνολογία των Τροφίμων στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλλινόϊς, μετά από έρευνα
αποκαλύπτουν πως μπορούμε να τρώμε πατάτες και παρόλα αυτά να χάσουμε βάρος. Κάτι, που πολύ αποφεύγουν όταν βρίσκονται σε δίαιτα.


Η διαδικασία της έρευνας

Στην έρευνα συμμετείχαν 86 υπέρβαροι άντρες και γυναίκες, όπου για 12 εβδομάδες μπήκαν σε πρόγραμμα μιας ισορροπημένης διατροφής μειωμένης σε θερμίδες και τροποποιημένου γλυκαιμικού δείκτη, με την προσθήκη της πατάτας.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες και ο καθένας ακολουθούσε μια διατροφή που περιλάμβανε πέντε έως εφτά μερίδες πατάτες κάθε εβδομάδα.


Τα αποτελέσματα

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ. Britt Burton-Freeman δήλωσε: «Τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας επιβεβαιώνουν αυτό που οι επαγγελματίες υγείας και οι διατροφολόγοι έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια: στο θέμα της απώλειας βάρους αυτό που έχει σημασία δεν είναι να περιορίσουμε ορισμένες ομάδες τροφίμων αλλά να μειώσουμε τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι πατάτες, όταν παρασκευάζονται με υγιεινό τρόπο, συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους. Στην πραγματικότητα βλέπουμε ότι οι πατάτες μπορούν άφοβα να αποτελέσουν μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους»!

Τα αποτελέσματα της μελέτης απέδειξαν ότι όλες οι ομάδες έχασαν κιλά και παρουσιάστηκαν στην 28η ετήσια επιστημονική συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

pyles

http://www.tampouloukia.gr/2011/12/blog-post_800.html