Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος αποκάλυψε το μέλλον

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, προσδιόρισε κατά ένα μεγάλο μέρος το «εθνικό σενάριο» των επόμενων μηνών για την Ελλάδα. Και μάλλον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και
Υπουργός Οικονομικών δεν το έκανε τυχαία.

Εγκλωβισμένος στη διογκούμενη φθορά που προκαλεί η πολιτική διαχείριση μιας οικονομίας στα όρια της χρεοκοπίας, και βλέποντας τους υπόλοιπους «κορυφαίους» του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώνουν ένα προσωπικό πλαίσιο για το μέλλον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε χθες μια μάλλον απότομη… αναστροφή.

Παραδέχτηκε ότι τα νέα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών. Και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, δεν μπορούν να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από τη λήψη τόσο σκληρών μέτρων.

Ουσιαστικά αποδέχτηκε ότι από τις εκλογές που πλησιάζουν, η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει θα στηρίζεται στη Νέα Δημοκρατία και όχι στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πληρώνει βαρύ τίμημα για το Μνημόνιο.

Υπογράμμισε ότι οι ευθύνες για το ναυάγιο της οικονομίας θα πρέπει να αναζητηθούν στη διαχείριση που προηγήθηκε της δικής του έλευσης στη θέση του «τσάρου». Δηλαδή, στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Και επανέλαβε την προσωπική ομολογία περί «εξάντλησης», που έρχεται να προστεθεί σε παλαιότερες παραδοχές περί του πολιτικού κεφαλαίου το οποίο είχε συσσωρευμένο επί σειρά ετών, και αναγκάζεται να… σπαταλήσει, στον βωμό διαχείρισης της κρίσης.

Το μόνο που δεν προκύπτει ξεκάθαρα από όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι ο δικός του ρόλος στο μέλλον. Δεν θα μπορούσε φυσικά να συμβεί διαφορετικά, καθώς δεν μπορεί ακόμη να είναι απόλυτα βέβαιος για το πόσο «τσαλακώθηκε» από την εμπλοκή του στη διαχείριση της οικονομίας, ο μέχρι πρότινος αυτονόητος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


http://www.statesmen.gr/