Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιώργος πήρε τις αποφάσεις του

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Νότια Αφρική, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες πολύωρη συνεργασία με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη. Ενδεχομένως, το πιο πιστό στον σημερινό
Πρόεδρο του Κινήματος, πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Από τη συνάντηση δεν βγήκαν ειδήσεις, καθώς δεν ήταν αυτή η πρόθεση των… συμμετεχόντων. Φαίνεται ωστόσο, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει λάβει τις αποφάσεις του για το μέλλον του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και ευρύτερα στην πολιτική.

Ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει έτοιμος να «ανοίξει το παιχνίδι», και να δώσει τη δυνατότητα στους υποψηφίους διαδόχους του να διαγκωνιστούν, επί ίσοις ωστόσο όροις, ώστε η μετάβαση της σκυτάλης να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα πολιτικά. Και να διαφυλαχθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, που κρίνεται ως αναγκαία συνθήκη για το μέλλον.

Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν σχεδιάζει να προτείνει στους «δελφίνους» να συμμετάσχουν στη νέα σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, ώστε να δοθεί η αίσθηση της ενότητας, και την ίδια στιγμή να υπάρξει μια ιδιότυπη «συνδιαχείριση» του ΠΑΣΟΚ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό, δηλαδή να εκλεγεί νέος αρχηγός από τη βάση του Κινήματος.

Όσο για την προσωπική διαδρομή του, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να ενδιαφέρεται για να διατηρήσει διακριτούς διεθνείς ρόλους, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενδεχομένως και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ακόμη.

http://www.statesmen.gr/