Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Είναι ο τρίτος σύντροφος που με απατά! Τι φταίει;Κάνω κάτι λάθος;



Θα σας αναλύσω σε λίγο κάποιους τρόπους, που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε ή να εξετάσετε αν υπάρχουν στην σημερινή σας σχέση. Αλλά θα σας πω ένα μεγάλο μυστικό πρώτα από όλα,ξεκινώντας με μιά ερώτηση:
-Εσείς, έστω και σαν σκέψη, σκεφτήκατε να απατήσετε τον σύντροφό σας; Μήπως σας απάτησε, αφού και εσείς, σαν σκέψη λέω πάντα , είχατε σκεφτεί κάποιον άλλον σοβαρά; Ή είχατε πει πολλές φορές μέσα σας- Όλοι ίδιοι-ες είναι! - Αν είχε συμβεί αυτό ,τότε ανοίξατε την πόρτα εσείς πρώτοι και απλά δεχθήκατε το αποτέλεσμα.

Οταν είμαστε με έναν σύντροφο, είμαστε συνδεδεμένοι και με έναν μεταφυσικό, μαγικό τρόπο ο οποίος φέρνει τον –Νόμο της Ελξης- μέσα στο ίδιο μας το σπίτι! Σκεφτείτε το . Μπορείτε απλά να χωρίσετε , αν κάποιος δεν σας ταιριάζει , αντί να περάσετε όλο αυτό το μαρτύριο για αν δώσετε ενδιαφέρον στην ζωή σας! Δεν προκαλώ τίποτα που να μην το έχω δημιουργήσει πρώτα από όλα εγώ! Ας έρθουμε τώρα στα βασικά. Οι άνθρωποι για να διατηρήσουν μακροχρόνιες και ικανοποιητικές σχέσεις θα μπορούσαν να εφαρμόσουν κάποιους κανόνες.

Προσπαθήστε να κρατήσετε την σχέση αργή, αλλά σταθερή – Οι σχέσεις λειτουργούν καλύτερα, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν αργά και παίρνουν τον χρόνο τους για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Ανεμοστρόβιλοι ειδύλλια συνήθως καταλήγουν στην καταστροφή. Εκτός αν είναι προγραμματισμένες σχέσεις,μόνο για ερωτική ικανοποίηση.

Κρατήστε τα πράγματα με θετική πρόθεση - Οι σχέσεις λειτουργούν προς το καλύτερο, όταν οι σύντροφοι εκφράζουν μια θετική και αισιόδοξη στάση ο ένας απέναντι τον άλλον. Αντίθετα, οι σχέσεις αποτυγχάνουν όταν η αδιαφορία, ο θυμός και η αρνητικότητα γίνει ο κανόνας. Στην πραγματικότητα, ακόμη και μια μικρή αρνητικότητα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε μια στενή σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκφράσουν τα αρνητικά συναισθήματα τους, αλλά ότι υπάρχουν ο κατάλληλος (και ο ακατάλληλος) τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών συναισθημάτων του ατόμου .

Επίσης κάτι σημαντικό: αν έχω απογοητευτεί από τον προηγούμενο σύντροφο μου και συνεχώς σκέφτομαι ότι και αυτός θα με απογοητεύσει το ίδιο,τότε και αυτό θα γίνει! Η συμπεριφορά μου θα προσελκύσει την ίδια συμπεριφορά και χειρότερη πολλές φορές!

Προσεγγίστε τα προβλήματα σε συνδυασμό – Τα ζευγάρια αισθάνονται πιο κοντά και είναι πιο ικανοποιημένοι με τις σχέσεις τους, όταν πλησιάζουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες ως ομάδα δύο ατόμων.

Μην παίρνετε τον σύντροφό σας σαν δεδομένο – Με την πάροδο του χρόνου τα ζευγάρια λαμβάνουν συνήθως ο ένας τον άλλο σαν δεδομένο. Κατά την έναρξη μιας σχέσης οι άνθρωποι εκτιμούν όλα τα πράγματα που κάνουν οι διπλανοί τους για αυτούς.

Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι τείνουν να περιμένουν περισσότερα, αλλά αναγνωρίζουν τις εισφορές του συντρόφου λιγότερο συχνά. Για να διατηρήσετε μια σχέση ευτυχή και υγιή, είναι σημαντικό να δείχνετε την εκτίμησή σας ,σε σταθερή βάση.

Εκτιμήστε τις διαφορές – Στις σχέσεις λειτουργεί το καλύτερο, όταν οι σύντροφοι έχουν πολλά κοινά, αλλά σέβονται και εκτιμούν τις διαφορές που υπάρχουν. Βοηθά να εκτιμήσουμε κάποιον για αυτό που είναι, αντί να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την συμπεριφορά του. Πολλές φορές να τον εκτιμήσουμε για αυτό που δεν είναι!

Να είστε προσιτοί - Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να μιλούν ελεύθερα με ένα ρομαντικό σύντροφο. Το να μοιράζομαι το τι συμβαίνει στη ζωή του ατόμου και το πώς αισθάνεται κανείς για όλα τα θέματα, είναι πολύ σημαντικό να γίνει. Ακούγοντας την άποψη του άλλου, σε μια προσπάθεια να τον κατανοήσουμε, όχι για να πάρουμε τον έλεγχο και να τον κρίνουμε!

Εκφράστε την δέσμευσή σας – Στις σχέσεις λειτουργεί πάντα , όταν οι σύντροφοι καθησυχάσουν ο ένας τον άλλο από την αγάπη και τη δέσμευσή τους. Δεν βλάπτει ποτέ να πειτε στον σύντροφο που αγαπάτε, αυτόν ή αυτήν και ότι θα είστε πάντα εκεί για αυτόν ή αυτήν. Μην ακολουθήσετε τα πρότυπα που σας επέβαλλαν, δηλαδή να μην εκφράσετε ποτέ την αγάπη σας γιατί θα πληγωθείτε!

Επίλογος : Και τι έγινε αν ξαναζήσετε την εξαπάτηση; Ξεπεράστε το, όλα γίνονται για την εκπαίδευσή σας στη ζωή.Μέχρι να μην έχει σημασία, πιά αυτό ή μέχρι να εκτιμήσετε βαθιά τον εαυτό σας.Βαθιά στο σημείο που και ο σύντροφός σας θα σας θεωρεί μοναδική-ό όπως και εσείς τον εαυτό σας!

mylady


http://www.tampouloukia.gr/2011/12/blog-post_2421.html