Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

O Πρέσβης του Καναδά στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας


Τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα RobertPeck δέχθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης στις 9:00 το πρωί, στο γραφείο του, παρουσία του
Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Ο κ. Peck συνοδευόταν από τον επίτιμο πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη Παντελή Πετμεζά και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας Ζωή Δελήμπαση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρέσβης του Καναδά συζήτησε με τον κ. Ψωμιάδη για την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα καθώς και για θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων.
Συγκεκριμένα ο κ. Peck αναφέρθηκε σε επενδύσεις που ενδιαφέρονται να κάνουν καναδικές εταιρείες στην Ελλάδα και ζήτησε την άποψη του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη σχετικά με τέτοιου είδους επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να δοθεί στη Θεσσαλονίκη λόγω της θέσης της στα Βαλκάνια καθώς και για την ανάγκη ακτοπλοϊκής ανάπτυξης της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και στα προβλήματα της πόλης μας όπως η ανεργία και η στασιμότητα των εξαγωγών και του εμπορίου, αλλά και στο μείζον πρόβλημα της μείωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης εξήρε και το έργο του Γενικού Προξένου του Καναδά στη κ. Παντελή Πετμεζά και απευθυνόμενος στον κ. Peck τόνισε ότι «κάνατε την σωστότερη επιλογή για το πρόσωπο του προξένου και πάντα η χώρα σας έχει να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο στην εκπροσώπησή της στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης».
Ο Πρέσβης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, την οποία αγαπά ιδιαίτερα.
Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ. Ψωμιάδης χάρισε στον Πρέσβη ένα ασημένιο πρόπλασμα του Λευκού Πύργου, ενώ ο κ. Peck ανταπέδωσε προσφέροντας ένα αναμνηστικό δώρο.