Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Χατζηγάκης: Συνεργάτες του Σαμαρά τα «ακροδεξιά σταγονίδια»


Χατζηγάκης: Συνεργάτες του Σαμαρά τα «ακροδεξιά σταγονίδια», διευκρινήσεις, όχι, βουλευτές, διεγράφη, ΝΔ
Διευκρινήσεις για τη δήλωσή του περί «ακροδεξιών σταγονιδίων» στη ΝΔ έδωσε σήμερα το πρωί ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηγάκης, διεγράφη χθες από τη ΝΔ για τη δήλωσή του αυτή.
Επανερχόμενος στο θέμα, σήμερα το πρωί, ο κ. Χατζηγάκης, ο
οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», είπε ότι η δήλωσή του αφορούσε συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, με τους οποίους συμπορεύεται ο πρόεδρος της ΝΔ και οι οποίοι "νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κουμάντο στο κόμμα" κι όχι βουλευτές ή στελέχη του κόμματος. Παράλληλα, ο κ. Χατζηγάκης, ανέφερε ότι "η τακτική του Σαμαρά είναι επικίνδυνη, παίζει ζάρια στην πλάτη του λαού", ενώ ακόμη επιτέθηκε σε «κουκουλοφόρους του διαδικτύου» που υπονομεύουν τη νέα κυβέρνηση.
Χθες, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, μίλησε για «ακροδιεξιά σταγονίδια» και διαγράφηκε αμέσως μετά τη συνεδρίασή της για τις δηλώσεις του αυτές!
Να σημειωθεί, ότι η διαγραφή του έτερου βουλευτή Πάνου Καμμένου, αναμένεται μεν αλλά δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πριν από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή την Τετάρτη για την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Ποιες ήταν οι «εμπρηστικές» δηλώσεις για τις οποίες διεγράφη ο κ. Χατζηγάκης; Είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να υπογραμμίσω έντονα την αντίθεσή μου του προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, που με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο εθνικό αστικό ευρωπαϊκό κόμμα με πολλές τάσεις».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με επιστολή που αποστέλλει στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Τρικάλων, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη “ακροδεξιών σταγονιδίων|” μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη.

Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη “τάσεων” μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος κ. Γ. Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή αυτή, τον κ. Σ. Χατζηγάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».


Απάντηση Σ. Χατζηγάκη
«Η ΝΔ του Σαμαρά από μεγάλο πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμα τους. Λυπάμαι που μια τέτοια παράταξη κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού, Σωτήρη Χατζηγάκη, μετά την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διαγραφή του από το κόμμα. Ωστόσο, ο κ. Χατζηγάκης, δεν έκανε καμία δήλωση για το αν προτίθεται να παραχωρήσει την έδρα του ή εάν θα ενταχθεί σε κάποια άλλη ομάδα του κοινοβουλίου.
Ο βουλευτής Τρικάλων με τη Ν.Δ. Σωτήρης Χατζηγάκης, δεν είναι ένα «χθεσινό» κοινοβουλευτικό στέλεχος. Έχει εκλεγεί ...11 φορές (στις εκλογές του 1974, του 1977, του 1981, του 1985,του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου),του 1990, του 1993 του 2000, του 2004, 2007 και του 2009) και διετέλεσε πρώην υπουργός Εργασίας, Εθνικής Οικονομίας, Εμπορίου και Γεωργίας των κυβερνήσεων Τζαννετάκη και Μητσοτάκη.

http://www.eklogika.gr/news/6824