Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αμετανόητος ο Νορβηγός μακελάρης

Ο 32χρονος Νορβηγός Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ

Ηρεμος και προκλητικός, ο 32χρονος Νορβηγός Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο δράστης της διπλής επίθεσης του περασμένου Ιουλίου που κόστισε τη ζωή σε συνολικά 77 ανθρώπους, εμφανίστηκε χθες
στο δικαστήριο του Οσλο προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη δημόσια ακρόαση της υπόθεσής του ενώπιον κοινού και δημοσιογράφων.


Ηρεμος και προκλητικός, ο 32χρονος Νορβηγός Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο δράστης της διπλής επίθεσης του περασμένου Ιουλίου που κόστισε τη ζωή σε συνολικά 77 ανθρώπους, εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο του Οσλο προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη δημόσια ακρόαση της υπόθεσής του ενώπιον κοινού και δημοσιογράφων.
Αμετανόητος, ο ακροδεξιός "μακελάρης της Νορβηγίας" δεν δίστασε μάλιστα να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων του που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία.

Παραλήρημα
Συνολικά, περίπου 120 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, ενώ εκατοντάδες άλλοι είχαν πάρει θέσεις μπροστά σε οθόνες σε γειτονικά δωμάτια.
"Αναγνωρίζω τις πράξεις μου, όμως δεν δηλώνω ένοχος" είπε από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα πρόλαβε να χαρακτηρίσει τον εαυτό του "στρατιωτικό διοικητή του αντιστασιακού κινήματος της Νορβηγίας και των Ναϊτών Ιπποτών της Νορβηγίας" προτού παρέμβει ο δικαστής και του αφαιρέσει τον λόγο.
Τα παραπάνω λόγια, βέβαια, ήταν αρκετά για να "ανάψει" η ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στην αίθουσα, ενώ δεν ήταν λίγοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να βγουν έξω με λυγμούς. Κατά τα λοιπά, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Μπρέιβικ θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον έως τις 6 Φεβρουαρίου. Επιπλέον, έως τις 30 Νοεμβρίου αναμένεται το πόρισμα δύο ψυχολόγων αναφορικά με το εάν ο κατηγορούμενος μπορεί να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνος ή όχι.
Εάν το εν λόγω πόρισμα δώσει το πράσινο φως, η δίκη προβλέπεται να ξεκινήσει στις 16 Απριλίου στο Οσλο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63545853