Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Εμπλοκή στην πληρωμή των αγροτών Πιερίας και Ημαθίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη 15 Νοεμβρίου 2011

Εμπλοκή στις πληρωμές των αγροτών

Παραλείψεις και καθυστερήσεις των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών καταγγέλλει ο Βουλευτής
Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αγρότες να εισπράξουν την ενιαία ενίσχυση και οι καπνοπαραγωγοί τα ποσά τις εμπορικής τιμής από την πώληση των καπνών.

Όπως διαπιστώνεται πολύ μεγάλος αριθμός αγροτών δεν έχουν εισπράξει την ενιαία ενίσχυση λόγω καθυστέρησης της ψηφιοποίησης των στοιχείων των δηλώσεων από την Ε.Α.Σ. Πιερίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στην Πιερία και την Ημαθία και όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου αντί οι αρμόδιοι των φορέων και των υπηρεσιών (Ε.Α.Σ. Πιερίας, κλπ) να εργαστούν και να επισπεύσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αρέσκονται σε πολιτική επιστασία.
Επίσης εμπλοκή υπάρχει στην αποπληρωμή των καπνοπαραγωγών από την πώληση των καπνών αφού το Ι.Κ.Α έχει μπλοκάρει τα χρηματικά ποσά που διακινούνται μέσω της Ε.Α.Σ. Πιερίας λόγω χρεών της Ένωσης στο ασφαλιστικό ταμείο.
Ο κ. Παπαγεωργίου καλεί αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες αντί να πολιτικολογούν και να κωλυσιεργούν, να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να εργαστούν όπως έχουν υποχρέωση για τους αγρότες ώστε να τους αποδοθούν στο ακέραιο όλες οι ενισχύσεις και οι πληρωμές.