Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό της Ημαθίας


Την Παρασκευή 11/11 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Τουρισμό της Ημαθίας, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
Ο κ. Καραπαναγιωτίδης ενημέρωσε την Επιτροπή για τα αποτελέσματα της φιλοξενίας των Γάλλων δημοσιογράφων στην
Ημαθία με την έκδοση του περιοδικού FIGARO και το 115σέλιδο αφιέρωμά του στον Μ. Αλέξανδρο και την περιοχή μας, καθώς και για τις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού που θα συμμετάσχει η Π.Κ.Μ. και μέσα από αυτή και η Ημαθία.
Στη συνέχεια το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιώργος Σαλιάγκας, ενημέρωσε τα μέλη για τις μέχρι τώρα δράσεις, όπως η ενεργοποίηση δύο ηλεκτρονικών πινάκων στο Αεροδρόμιο Μακεδονίας στους οποίους θα μεταδίνονται video από τις περιοχές της Κ.Μ., η δημιουργία Γραφείου Πληροφόρησης της Π.Κ.Μ. στο χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, η δημιουργία Γραφείων πληροφόρησης στους συνοριακούς σταθμούς και στο αεροδρόμιο «Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», η ενοικίαση Γραφείου στην Αθήνα επί της οδού Αμαλίας κ.ά.
Ακολούθησε ουσιαστική συζήτηση για την προετοιμασία των φορέων του Νομού μας, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις Εκθέσεις του εξωτερικού για το 2012, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν άμεσα την περιοχή μας.
Οσον αφορά τη «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», το stand της Π.Κ.Μ. θα βρίσκεται στο κτίριο 15 της Δ.Ε.Θ., θα είναι 75 τ.μ. και θα υπάρχει desk της Ημαθίας για την προώθηση του διαφημιστικού υλικού.
Το Σάββατο 19/11 και ώρα 14.00΄μ.μ. στην αίθουσα «CORONA», θα γίνει παρουσίαση της Π.Κ.Μ. στους δημοσιογράφους και τουρ. πράκτορες από όλο τον κόσμο που είναι καλεσμένοι από την Εκθεση (70 άτομα περίπου) και θα τους παρατεθεί δεξίωση.
Η Εκθεση θα λειτουργήσει από τις 18 έως τις 20/11/2011 στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ.

imathia.gr