Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Μείζον θέμα άνισης μεταχείρισης» θέτουν στον πρόεδρο της βουλής οι ανεξάρτητοι βουλευτές


«Μείζον θέμα άνισης μεταχείρισης» θέτουν στον πρόεδρο της βουλής  14 ανεξάρτητοι βουλευτές.  Το «κόμμα των Ανεξάρτητων» αριθμεί σήμερα 18 βουλευτές
Εάν οι ανεξάρτητοι βουλευτές συγκροτούσαν κόμμα, θα ήταν το τέταρτο σε δύναμη μέσα στη Βουλή, μετά το ΚΚΕ που διαθέτει 21 βουλευτές. Στους 18 σήμερα –μετά την ανεξαρτητοποίηση του Σωτ. Χατζηγάκη- βουλευτές «λειτουργούν» ήδη τρία κόμματα (ΔΗ.ΣΥ, ΔΗΜΑΡ και Άρμα Πολιτών, αλλά και τελείως ανένταχτοι). Ωστόσο δεν αναγνωρίζονται ως κοινοβουλευτικές ομάδες διότι η κάθε μία
ξεχωριστά δεν διαθέτει τον ελάχιστο αριθμό των 10 βουλευτών. Η κατάσταση αυτή αποτελεί πρωτόγνωρη για τη μεταπολιτευτική κατάσταση στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το «Κίνημα των ανεξάρτητων» να αντιδράσει: Το «μείζον πρόβλημα της άνισης μεταχείρισης» τους ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους, σε σχέση με τους συναδέλφους τους που συμμετέχουν στα αναγνωρισμένα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητούν 14 από τους 17 ανεξάρτητους βουλευτές, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον οποίο καλούν να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Όπως επισημαίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, η κατά γράμμα εφαρμογή του ισχύοντος κανονισμού της Βουλής έχει ως αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να τοποθετηθούν σε συζητήσεις στην Ολομέλεια για κορυφαία ζητήματα, να μην προσκαλούνται στα πάνελ που διοργανώνει το κανάλι του Κοινοβουλίου, να μην προβάλλονται αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις τους στις εκπομπές του Σαββατοκύριακου στα κρατικά ΜΜΕ και να μην καλούνται να συμμετέχουν σε διακομματικές αποστολές στο εξωτερικό.
Την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο υπογράφουν με τη σειρά: Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Φώτης Κουβέλης, Νικόλαος Τσούκαλης, Αθανάσιος Λεβέντης, Γρηγόρης Ψαριανός, Έλσα Παπαδημητρίου, Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης, Βασίλης Οικονόμου, Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουπλής.

http://www.eklogika.gr/news/6831