Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση Καρατζαφέρη για συγκυβέρνηση με ΝΔ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Μετά την πρόσφατη παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης του
Λουκά Παπαδήμου, όπου στάθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας την άρνηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να υπογράψει δεσμεύσεις προς την τρόικα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχειρεί σήμερα ακόμη ένα άνοιγμα προς τη Συγγρού.

Με όσα δηλώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στη «Real News», ο Γιώργος Καρατζαφέρης αφήνει ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον δεν προκύψει από τις κάλπες της 19ης Φεβρουαρίου αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και με δεδομένο πάντοτε ότι, όπως ξεκάθαρα δείχνουν όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

«Αν η εντολή του εκλογικού σώματος είναι για συνεργασίες, και εγώ, και ο κ. Σαμαράς και ο οποιοσδήποτε άλλος έχει προκριθεί από το εκλογικό σώμα, θα πρέπει να συζητήσουμε, και να μην αφήσουμε τη χώρα χωρίς κυβέρνηση. Αν θέλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους, η δυναμική της όποιας πιθανής συγκυβέρνησης πρέπει να είναι πάνω από 180 βουλευτές, για να μπορεί να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο Σύνταγμα», δήλωσε με έμφαση ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

http://www.statesmen.gr/