Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΑΠΗ (Κίτρος & Ν.Αγαθούπολη) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Δύο νέα ΚΑΠΗ για τους ηλικιωμένους της Βόρειας Πιερίας

Δύο νέα ΚΑΠΗ για τους ηλικιωμένους της Βόρειας Πιερίας παρέδωσε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού. Πρόκειται για τα ΚΑΠΗ Κίτρους και Ν. Αγαθούπολης, τα εγκαίνια των οποίων έγιναν
από τη Δημοτική Αρχή, παρουσία κόσμου από τα δύο χωριά.
ΚΑΠΗ Αγαθούπολης
Ένα όνειρο ετών για τους ηλικιωμένους της Ν. Αγαθούπολης έγινε πραγματικότητα, καθώς απέκτησαν το δικό τους ΚΑΠΗ. Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού διαμόρφωσε κατάλληλα ένα κοινοτικό χώρο, τοποθετώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τα εγκαίνια έγιναν το πρωί της περασμένης Κυριακής από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο, παρουσία δημοτικών συμβούλων και ηλικιωμένων του οικισμού.
ΚΑΠΗ Κίτρους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγιναν τα εγκαίνια του νέου ΚΑΠΗ Κίτρους, το οποίο στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στο δήμο, χωρίς να το εκμεταλλευτεί κερδοσκοπικά. Σημειώνεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού με ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε τη χρήση του χώρου ως ΚΑΠΗ, διότι τους τελευταίους μήνες το Κίτρος δεν διέθετε αντίστοιχη κοινωνική μονάδα. «Είναι ένας πολύ καλός χώρος για να περνάτε το χρόνος σας», ανέφερε ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, στην τελετή των εγκαινίων απευθυνόμενος προς τους ηλικιωμένους. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου που εποπτεύει τα ΚΑΠΗ Γιώργος Καλύβας τόνισε πως ο χώρος διαμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ήταν αίτημα της τρίτης ηλικίας του Κίτρους. Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πύδνας Δημήτρης Σιανίδης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γ. Καλύβα για την άμεση ανταπόκριση που έδειξαν, ώστε το Κίτρος να αποκτήσει και πάλι ΚΑΠΗ. Τέλος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή που έδωσε λύση στο πρόβλημα, δηλώνοντας ιδιαίτερη συγκίνηση που άνοιξε και πάλι το ΚΑΠΗ στο Κίτρος, το οποίο ως θεσμός στην περιοχή ξεκίνησε όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Πύδνας. Ζήτησε από την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην επέκταση του κτιρίου.

Πατήστε εδώ για το κείμενο αλλά και φωτογραφίες