Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίαση Δ.Σ. Πύδνας – Κολινδρού : Συζήτηση για τον Στρατηγικό σχεδιασμό


Συνεδρίαση Δ.Σ. Πύδνας – Κολινδρού : Συζήτηση για τον Στρατηγικό σχεδιασμό

Το «πράσινο φως» ‘άναψε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας – Κολινδρού για την εκπόνηση του
σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν, προκειμένου η Βόρεια Πιερία να βγει από το τέλμα. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως ο Θεός προίκισε την περιοχή τους με πολλά φυσικά μνημεία, προσθέτοντας πως ο κόσμος που κατοικεί στα χωριά του Δήμου είναι εργατικοί και έντιμοι. Αναφέρθηκε δε στα πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως τον ποικιλόμορφο γεωργικό χαρακτήρα, τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει στον τουρισμό, αλλά και την ανάπτυξη του θρησκευτικού και αθλητικού τουρισμού.
Ο κ. Πολύζος επεσήμανε πως δεν είναι αρνητικό το ότι η περιοχής τους βρίσκεται δίπλα στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο δήμος τους μπορεί να γίνει η πύλη για την είσοδο Θεσσαλονικαίων στα Πιερία, με την κατασκευή ενός οδικού άξονα που θα ξεκινά από το Αιγίνιο και θα καταλήγει στο Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Σημείωσε δε πως ο Δήμος τους έχει πολλά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία τα οποία θα πρέπει να αναδειχθούν, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Αιγίνιο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής που ξεκινά από την Πύδνα μέχρι και τον νεολιθικό οικισμό των Παλιαμπέλων. Δυνατό χαρτί για το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, όπως είπε ο κ. Πολύζος, είναι η οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, γεγονός που βοηθά η χαμηλή εγκληματικότητα που υπάρχει στον τόπο τους. «Αν αυτή τη φορά δεν ασχοληθούμε σοβαρά χάνουμε οριστικά το τρένο της ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος.
Ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα χαρακτήρισε τον στρατηγικό σχεδιασμό ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαγδάρης, ζητώντας να γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα. Τόνισε δε πως καλούνται να δούνε το σχεδιασμό μέσα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όχι μόνον οικονομική αλλά και κρίση αξιοπιστίας των πολιτικών προσώπων.

http://www.pydnaskolindrou.gr/files/056/synedriasidsgiastratigikosxediasmo.doc