Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μπακογιάννη: Να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων από τις τράπεζες

Μπακογιάννη: Να σταματήσει η χρηματοδότηση των κομμάτων από τις τράπεζεςΤη διακοπή της δανειοδότησης των κομμάτων από τις τράπεζες ζήτησε εκ νέου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η κα Μπακογιάννη σχολιάζοντας το θέμα με το δανεισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την Attiki Bank, δήλωσε ότι «ζητήσαμε τη διακοπή
δανειοδότησης των κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα με νομοθετική ρύθμιση». Σύμφωνα με την ίδια, η ΔΗ.ΣΥ. έχει διατυπώσει «ξεκάθαρες, υπεύθυνες και κοστολογημένες προτάσεις απέναντι στον λαϊκισμό και στα μεγάλα λόγια».
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προκύπτει απ’ τον πειρασμό των συμβιβασμών, των παραχωρήσεων και των εκπτώσεων στο πρόγραμμα προσαρμογής που προκαλεί ο σχεδιασμός των εκλογών στο επόμενο τρίμηνο», σημείωσε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ..

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι η ύπαρξή της και μόνο έλυσε αυτόματα τα προβλήματα της χώρας. Αν λειτουργήσει με εκλογικά και κομματικά κριτήρια το ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της χώρας θα πολλαπλασιαστεί. Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα όπως έδειξε και την περίοδο των πενθήμερων διαπραγματεύσεων των δύο αρχηγών, ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει». Πρόσθεσε πώς η προοπτική των εκλογών, «θα υπονομεύσει τις προσπάθειες της χώρας και θα οδηγήσει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο αδιέξοδο και τις θυσίες του λαού να χαθούν για μια ακόμα φορά. Το ίδιο θα πετύχει και η συνέχιση παιχνιδιού εντυπώσεων, όπως αυτό με τις υπογραφές και τις έγγραφες δεσμεύσεις. Εύχομαι να επικρατήσει η κοινή λογική για το συμφέρον του τόπου. Θέλω μόνο να σημειώσω ότι η μεγάλη καθυστέρηση της 6ης δόσης, που οφείλεται στην ατυχέστατη ιστορία του δημοψηφίσματος από τον κ. Παπανδρέου και τις προφανείς αδυναμίες των κομμάτων μέχρι σήμερα, κινδυνεύει να οδηγήσει τη συζήτηση για την εκταμίευση μετά τη Συνάντηση Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου βάζοντας τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις για την Ελλάδα ξανά σε συζήτηση μέσα στο συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Οι κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις είναι ορατοί. Ο λαός επιβάλλεται να ξέρει την πλήρη αλήθεια. Ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η πολιτική ηγεσία και με ποιον τρόπο. Για να σταματήσει το πανηγύρι αυτό χρειάζεται μια καθαρή λύση: να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά όλων των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αρχή και με τον κ. Παπαδήμο στη συνέχεια».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη τόνισε: «Η κρίση σήμερα στην Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη την οποίαν έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η συζήτηση για αλλαγές στις συνθήκες άνοιξε. Η συζήτηση όμως αυτή για να τελεσφορήσει, για να έχει επιτυχία πρέπει να είναι συζήτηση όλων των Ευρωπαίων και όχι μόνο ενός κλειστού ευρωπαϊκού διευθυντηρίου. Μόνο αν οι λαοί της Ευρώπης είναι συμμέτοχοι σε αυτό το διάλογο μπορούμε να περιμένουμε ένα θετικότερο βήμα για το αύριο της Ευρώπης».

http://www.eklogika.gr/news/6902