Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μισό “λουκέτο” στην “Ελευθεροτυπία”

REPORTER

Οι δύσκολες ώρες για την «Ελευθεροτυπία» συνεχίζονται, επαναφέροντας την ιστορική εφημερίδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος,
στο σκέλος του κατά πόσο θα συνεχίσει αταλάντευτα τη διαδρομή της, ή θα υποχρεωθεί σε ένα οδυνηρό «λουκέτο», το οποίο φυσικά θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Μετά τις πρόσφατες, δημόσιες και πρωτοσέλιδες αναφορές της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας Μάνιας Τεγοπούλου στα προβλήματα που προκύπτουν για τη βιωσιμότητα της «Ελευθεροτυπίας», εξαιτίας της άρνησης χορήγησης δανείων από τράπεζες, αυτή τη φορά ήταν η σειρά των εργαζομένων να βγουν μπροστά.

Έτσι, από αύριο το πρωί, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση όσων εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας, δηλαδή δημοσιογράφων και τεχνικών. Πρακτικά, αυτή η 28ωρη απεργία θα σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει η «Ελευθεροτυπία» την Τρίτη και την Τετάρτη, χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν αποφασίσει για το τι θα πράξουν στη συνέχεια, και το κατά πόσο θα επιλέξουν την οδό των επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» ζητούν, μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεών τους, την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, στους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς τύπου, λιθογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου και φωτορεπόρτερ, που όλοι τους εργάζονται καθημερινά για την έκδοση της εφημερίδας.


http://www.statesmen.gr/