Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας για τη ΔΕΘ


Ψήφισμα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση του σώματος στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή «τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και της ένταξής της στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:


«Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβανομένων οικοπέδων, κτισμάτων κ.ά.) και της ένταξής της στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, δηλώνουμε κατηγορηματικά τα παρακάτω:
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνον μια εταιρεία του Δημοσίου, αλλά αποτελεί θεσμό για την πόλη και τη χώρα ως επιταχυντής ανάπτυξης και προόδου, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε για την αναγνωρισιμότητα της πόλης σε διεθνές επίπεδο. Στη λαμπρή ιστορία της διαδραμάτισε και μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει το σημαντικό ρόλο του δημιουργού οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού προϊόντος, που αναπαράγει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελεί περιουσία της πόλης και οποιαδήποτε προσπάθεια αφαίρεσής του αποτελεί κλοπή και έτσι θα αντιμετωπιστεί.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι από την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και οι τοποτηρητές τους, συνεργαζόμενοι στο έγκλημα της απαξίωσης και ξεπουλήματος της ΔΕΘ, ότι σε κάθε προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας του λαού της Θεσσαλονίκης θα βρουν μπροστά τους την οργή των πολιτών και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναβαθμίσει επιτέλους το θεσμό της ΔΕΘ, που μεθοδευμένα οδηγείται στην απαξίωση και να τον αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης και του επιχειρείν.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και ανταγωνιστικού εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου. Να δημιουργήσει το θεσμικό και τεχνικό πλαίσιο, με το οποίο ενιαίος όμιλος της ΔΕΘ θα μπορέσει να αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με εξειδικευμένους εκθεσιακούς φορέις του εξωτερικού που θα διευρύνουν το εκθεσιακό προϊόν, θα διεθνοποιήσουν τα γεγονότα, θα αναγεννήσουν την Έκθεση και θα την ισχυροποιήσουν έναντι του εθνικού και διεθνούς ανταγωνισμού.
Η ΔΕΘ αποτελεί περιουσία της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της».