Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκοτίνα-Π.Σκοτίνα από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας





Στην τελική φάση εργασιών βρίσκεται το έργο «  Βελτίωση Γ.Χ. Δρόμου Σκοτίνα - Π. Σκοτίνα»
στο πλαίσιο των έργων υποδομής που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

 Η   μελέτη  προϋπολογισμού  1.185.000,00 €, προβλέπει την αποπεράτωση, ως και την ασφαλτόστρωση, της οδού που συνδέει τους οικισμούς της Π. Σκοτίνας με τη Σκοτίνα , μήκους 7, 150 χλμ.

 
Με την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου που  ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, ολοκληρώνεται η εργολαβία του σημαντικού αυτού έργου οδοποιίας,   για το οποίο απομένουν μικρές λεπτομέρειες για την παράδοσή του από τον εργολάβο έως τα τέλη του 2011.

Σύμφωνα με τη  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, έχει αποπερατωθεί το 90% του έργου. Τα υπολειπόμενα δύο τμήματα μήκους περίπου 600,00μ  θα ολοκληρωθούν μέσα στον  προβλεπόμενο χρόνο εκτέλεσης των εργασιών (31-12-2011).

Η συγκεκριμένη εργολαβία- που αποτελούσε προτεραιότητα της Π.Ε.Πιερίας σε ένα γενικό κλίμα βελτίωσης της προσβασιμότητας και εκτέλεσης βασικών υποδομών-εξασφαλίζει  αφενός την άνετη και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και αφετέρου προστατεύει  τη διάβρωση του εδάφους από ακραία  καιρικά φαινόμενα.



Αυτοψία στις εργασίες  πραγματοποίησε,   η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη  από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας,  Χρήστο Συγκερίδη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Γρηγόριο Πάτσα, τους Πολιτικούς Μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Γεώργιο Λιόλιο και Τηλέμαχο Λαϊτσα και τους  ειδικούς  συνεργάτες της Π.Ε.Πιερίας, Παναγιώτη Τερζόπουλο και Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  ενημερώθηκε από τον εργολάβο του έργου, Νικόλαο Καιρίδη, ότι το έργο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι θα ολοκληρωθεί εντός του  χρονοδιαγράμματος.

«Είμαστε ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών. Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι η εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών με παρεμβάσεις σε υποδομές για τη βελτίωση της  καθημερινότητας  τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Πιερίας», δήλωσε η κ. Μαυρίδου.

Παράλληλα, πρόσθεσε,  ότι με τα  έργα κατασκευής ή και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Πιερίας,  μειώνονται οι αποστάσεις,  αναβαθμίζεται η περιοχή, συμβάλλοντας στην τουριστική και κατά συνέπεια στην  οικονομική ανάπτυξη του τόπου.