Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τα γεγονότα της 3ης Νοεμβρίου (Με χρονική σειρά - Timeline)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μετά το «χαστούκι» των Ευρωπαίων ηγετών στον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες σχετικά με την πρόθεσή του να τεθεί σε δημοψήφισμα η νέα δανειακή σύμβαση, το κυβερνών κόμμα συγκλονίζεται.
Η διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με το νέο ερώτημα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρωζώνη που μας επέβαλαν οι ξένοι ηγέτες φέρνει
ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ο ένας μετά τον άλλον τα κορυφαία στελέχη τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος.
Μόνο οι «σληροί» Παπανδρεϊκοί υποστηρίζουν αυτήν την στιγμή το δημοψήφισμα
09:18
Ισχυροποιείται η πληροφορία ότι επίκειται ανεξαρτητοποίηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ . Αναμένουμε την επίσημη δήλωση.
 09:23
Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να μην γίνει δημοψήφισμα και να συγκλιθεί άμεσα η ΚΟ του κόμματος. Αλλιώς όπως τόνισε δεν θα έχει νόημα η αυριανή ψήφος εμπιστοσύνης.
 09:25
Η Εύα Καϊλή ανεξαρτητοποιήθηκε
09:32
09:45

09:55
"Δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος για την Ευρωζώνη" δηλώνει και ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Ενότητα - Ψυχραιμία- Νηφαλιότητα και πανω από όλα η Πατρίδα δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών στο Mega 
 10:05
"Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.
10:10
Συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και ο Κώστας Γείτονας τονίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος για την Ευρωζώνη
10:16 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ SPNEWS
Συνάντηση Χρυσοχοϊδη - Βενιζέλου στο Υπουργείου Οικονομικών. Επίκειται και συνάντηση Ρέππα- Βενιζέλου. Ζυμώσεις για την επόμενη μέρα.
 10:19 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ SPNEWS
 12 βουλευτές έχουν ζητήσει από τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να πάμε σε εκλογές στις 04 Δεκεμβρίου και να αποσύρει το δημοψήφισμα αλλιώς αύριο δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.
 10:25
 10:32
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 12.00, το Υπουργικό Συμβούλιο. (Βουλή)
 10:35
Την πρόταση της για σύγκληση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας επανέλαβε η Βάσω Παπανδρέου σε δηλώσεις της έξω από τη Βουλή. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
10:38
 10:48
Σύγκληση ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Δημήτρης Λιντζέρης. "Η χώρα δεν μπορεί άλλο χωρίς πολιτική διεύθυνση και είναι υποόλογοι οι εμπνευστές του δημοψηφίσματος. Να ξεκινήσει τις διαδικασίες διαδοχής ο Παπανδρέου" τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ .
10:54
Κόψιμο από τον Παπανδρέου από το πρωινό briefing στο Μαξίμου του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα.
 11:02
«Αστόχαστη και κοντόφθαλμη» χαρακτήρισε την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο Νάσος Αλευράς .
11:03
Δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στον ξαφνικό θάνατο της χώρας, αλλά στην ανάπτυξη της είπε με δηλώσεις του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Κώστας Καρτάλης. 
11:05
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι χθες η Μέρκελ υπέδειξε στον Παπανδρέου ποιον θέλει πρωθυπουργό, ενώ τόνισε ότι μιλά για πρώην πολιτικό.
11:11
Την αναγκαιότητα για την επίτευξη συναίνεσης επισήμανε η επίτροπος στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη σε δήλωση της, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κεκτημένα της χώρας.
11:13 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ SPNEWS
Κάλπες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσουν υπουργοί από τον Γιώργο Παπανδρέου για να πάει άλλος Πρωθυπουργός σε συζητήσεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 
11:23 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ SPNEWS
Ετοιμος να τα βροντήξει ο Μίμης Ανδρουλάκης, αν δεν πάρει πίσω το δημοψήφισμα ο Γιώργος Παπανδρέου.
  11:45
Πρώτη δήλωση υπέρ Παπανδρέου από τον Χρήστο Μαγκούφη. Ετοιμάζεται μπαράζ δηλώσεων των Παπανδρεϊκών.
   11:55
 Παρέμβαση Σωτήρη Χατζηγάκη που ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
12:10
"Θα περιμένω να ακούσω τον Πρωθυπουργό και θα τοποθετηθώ" δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής. 
12:15
Κυνέρνηση εθνικής ενότητας ζητά και ο Τηλέμαχος Χυτήρης
12:16
Να μη σφαγούμε μεταξύ μας δηλώνει ο Απόστολος Κακλαμάνης 
 12:19
 Στα βήματα της Βάσως Παπανδρέου κινήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης ζητώντας τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
13:02
Σε αναμονή η έναρξη του υπουργικού. Πληροφορίες που μεταφέρει το mega λενε ότι έγινε ήδη και συνάντηση της Τρόικας (Διαμαντοπούλου-Λοβέρδος-Ραγκούσης ) μαζί με τον Ηλία Μόσιαλο.
13:05 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ SPNEWS
Η νεα Τρόικα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε αυτή τη σιγμη μπροστά να βγει ο Ανδρέας Λοβέρδος που θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο ότι αν τεθεί θέμα ηγεσίας, είναι διαθέσιμος.
13:09
Μετά από το υπουργικό  θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
13:28
Δήλωση Λοβέρδου έξω από τη Βουλή και πριν το υπουργικό. "Να σώσουμε ότι σώζεται. Ενότητα των πολιτικών δυνάμεων. Θα μιλήσω στα όργανα της κυβέρνησης".
13:32
Εξηγήσεις για τη χθεσινή προσβολή ζητά η Άννα Διαμαντοπούλου με δηλώσεις της στη Βουλή.
 13:52
 14:05
Μεταβατική κυβέρνηση για τη διασφάλιση της δανειακής σύμβασης ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς
 14:25
To BBC μταδίδει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται εντός της ώρας.
Μεταβατικός Πρωθυπουργός για το BBC ο Λουκάς Παπαδήμος
 15:00 - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ SPNEWS
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για συγκυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο. Οι υπουργοί δεν δείχνουν πρόθεση να τον ακολουθήσουν. θα του ζητήσουν να παραιτηθεί. Μεγάλη σκληρή κόντρα αναμένεται σε λίγη ώρα. Αν "κερδίσουν" οι υπουργοί πάει Παπουλια και παραιτείται. Ο ίδιος τόνισε στο περιβάλλον του ότι θα το παλέψει μέχρι τέλους.
 15:15
Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτει η ΝΔ την περίπτωση συγκυβέρνησης δήλωσε ο Γιάννης Μιχέλακης
 15:50
Ρέππας και Αθανασάκης ορίστηκαν από το Υπουργικό για να βρεθούν τα πρόσωπα που θα συμφωνηθούν με τη ΝΔ για τη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. 

Η πρόταση της ΝΔ για τη μεταβατική κυβέρνηση


ΝΔ: «Δε γνωρίζουμε τίποτα»

«Καθαρή λύση οι εκλογές»

«Συνεγγυητής της μνημονιακής πολιτικής ο Σαμαράς»

Και η Άντα στη Βουλή…

«Τυχοδιωκτισμός η ουσία του δημοψηφίσματος»

Διαμαντοπούλου - Ραγκούσης επαινούν την κυβέρνηση


Η εισήγηση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό

«Τεράστια η ευθύνη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου»

  18:40
Τελείωσε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με την ομιλία στο Υπουργικό συμβούλιο.
  18:45
Παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου που ζήτησε να συζητηθεί και το θέμα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. ΠΡιν από την ψήφο εμπιστοσύνης.
  18:55
Ολοκληρώθηκε η ομιλία και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα σταλούν επιστολές στους εταίρους μας ότι θα κάνουμε τα πάντα για την δανειακή σύμβαση. Παράλληλα, οριστικοποίησε ότι δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος.
 19:05
Για business as usual μίλησε η Βάσω Παπανδρέου στην ΚΟ - Βράζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 19:13
Πάνω από 20 βουλευτές έχουν ζητήσει τον λόγο στην ΚΟ. Δεν έχουν πεισθεί από τα λεγόμενα του Παπανδρέου. Δεν θέλουν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
 19:21
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποψιάζονται πως υπάρχει παρασκηνιακή συμφωνία μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου αποκάλυψε πριν από λίγο η Κάτια Μακρή στον Real Fm.
 19:24
Ο Απόστολος Κακλαμάνης βλέποντας ότι είναι έκρυθμη η κατάσταση στην ΚΟ, ζήτησε την αναβολή της συνεδρίασης. Το αίτημα έγινε δεκτό. Πανικος μεταξύ των βουλευτών. Προτάθηκε να συνεδριάσουν το Σάββατο. Κανείς δεν ξέρει αν θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.
 19:26
Ο Δημήτρης Λιντζέρης ζήτησε να πάρει τον λόγο και τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει την κυβέρνηση αν δεν δεσμευτούν ότι πάμε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
 19:29
Δεν αφήναν οι προεδρικοί να μιλήσουν οι αντιφρονούντες - Διακόπηκε με προπηλακισμούς η συνεδρίαση.
 19:31
"Αίσχος δεν μας δίνουν τον λόγο" φώναζαν Εύα Καϊλή και Σούλα Μερεντίτη
 19:38
Στη Βουλή πάει ο Σαμαράς
 19:42
Αλλού το πάτε λέει από τη Βουλή ο Ανδρέας Λυκουρέντζος. Σκληραίνει η στάση της ΝΔ στα "παιχνίδια" Παπανδρέου.
 19:49
Οργισμένοι οι βουλευτές - Δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση
 19:51
Τέλος στα σενάρια Συγκυβέρνησης με τον Γιώργο Παπανδρέου βάζει ο Αντώνης Σαμαράς.  Μιλάει αυτή την ώρα στη Βουλή.
 20:10
Ο Σαμαράς πήρε την ΚΟ και αποχώρησε από την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Σφοδρή κριτική στον Παπανδρέου.
 20:20
Θα ψηφίσει αύριο η ΝΔ αρνητικά στην ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά μέχρι τότε θα απέχει σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου για να πάμε σε εκλογές.
 20:40
Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε να καταψηφιστεί η δανειακή σύμβαση για να πάμε σε εκλογές.
 20:55
"Σώστε την Ελλάδα" φώναξε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
 22:15
Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός. Και σε αυτή την ομιλία επανέλαβε τα ίδια με τις προηγούμενες δύο, ενώ ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να ξαναγυρίσει στην αίθουσα και στις συνομιλίες για συναίνεση.

Μετά από περισσότερες από 13 ώρες η συνεχής ενημέρωση του SPNews φτάνει στο τέλος της , δίνοντας σας "ραντεβού" για αύριο. Από τον Λευτέρη Ζαβλιάρη και τον Δημήτρη Συρμάτση που επιμελήθηκαν το πολιτικό σημερινό σκηνικό σας ευχόμαστε καλό σας βράδυ.