Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ειδικές Άδειες αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών για το αλιευτικό έτος 2012


Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια εφαρμογής κοινοτικής νομοθεσίας ξεκινά ΑΜΕΣΑ η κατάθεση αιτήσεων για την έκδοση Ειδικών Αδειών αλιείας των μεγάλων πελαγικών ειδών ερυθρού τόνου, μακρύπτερου τόνου και ξιφία, σύμφωνα με τις συστάσεις διεθνών περιφερειακών οργανισμών
(ICCAT) και το αριθ. 9124.7/14/11/27-10-2011 έγγραφο της Δ/νσης Θαλάσσιας Αλιείας, Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, η Ειδική Άδεια για την αλιεία του ερυθρού τόνου (BFT) χορηγείται σε επαγγελματικά σκάφη που είχαν εφοδιαστεί με Ειδική Άδεια αλιείας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2011 και οι πλοιοκτήτες τους ασχολούνται αποκλειστικά με την αλιεία (αποδεικνύεται με την υποχρεωτική προσκόμιση, εκτός των άλλων δικαιολογητικών, της φορολογικής δήλωσης του οικονομικού Έτους 2011 – έντυπο Ε1). Η αίτηση για την έκδοση της Ειδικής Άδειας πρέπει να πρωτοκολληθεί το αργότερο μέχρι και την 15η Νοεμβρίου 2011 από την Υπηρεσία μας.
Επίσης, οι αιτήσεις που αφορούν στην έκδοση Ειδικής άδειας για την αλιεία ξιφία (SWO) και μακρύπτερο τόνο πρέπει να πρωτοκολληθούν από την Υπηρεσία μας το αργότερο μέχρι και την 25η Νοεμβρίου 2011.

Δεδομένου ότι οι εγκρίσεις για έκδοση σύμφωνης γνώμης για Ειδική Άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ειδών υπόκεινται σε περιορισμό, ΚΑΜΙΑ αίτηση δε θα εξεταστεί μετά την παρέλευση των ανωτέρω ημερομηνιών.
Επισημαίνεται ότι πλημμελή δικαιολογητικά (άδεια επαγγελματική, ατομική και σκάφους, σε ισχύ για το έτος 2011, Πιστοποιητικό Καταμέτρησης, Έγγραφο Εθνικότητας κλπ) θα θεωρηθούν λόγοι απόρριψης της υποβληθείσας αίτησης.