Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πίνακας Θεμάτων - Αποφάσεων 11ης / 02-11-2011 Συνεδρίασης Περιφερειακής Επιτροπής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας


Η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην συνεδρίαση της η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2-11-2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη) συζήτησε σύμφωνα με την αριθμ. ΕΠ.Α/οικ 83/323925/24-10-2011 πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής τα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης που έλαβαν αριθμούς απόφασης-γνωμοδότησης 43, 44, 45, 46, 47, 48 και 49 του έτους 2011:


ΘΕΜΑ 1ο: Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ του έργου «Ολοκλήρωση μελέτης περιμετρικής οδού Πολυγύρου», της Π.Ε. Χαλκιδικής.
Περίληψη: Η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης εισηγείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για λήψη σχετικής απόφασης θετικά ομόφωνα, την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ του έργου «Ολοκλήρωση μελέτης περιμετρικής οδού Πολυγύρου», της Π.Ε. Χαλκιδικής
(Αρ. Γνωμοδότησης – Απόφασης 43/2011)

ΘΕΜΑ 2ο: Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ της δραστηριότητας «Αντικατάσταση υφιστάμενης υδρευτικής γεώτρησης στο αγροτεμάχιο 759 στην τοποθεσία ‘’Τσαχλάρη’’ της Τ.Κ Ν. Μουδανιών, για την ύδρευση τμήματος της Δ.Κ. Ν. Μουδανιών», του Δήμου Ν. Προποντίδας, της Π.Ε. Χαλκιδικής.
Περίληψη: Η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης εισηγείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για λήψη σχετικής απόφασης θετικά κατά πλειοψηφία, την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ της δραστηριότητας «Αντικατάσταση υφιστάμενης υδρευτικής γεώτρησης στο αγροτεμάχιο 759 στην τοποθεσία ‘’Τσαχλάρη’’ της Τ.Κ Ν. Μουδανιών, για την ύδρευση τμήματος της Δ.Κ. Ν. Μουδανιών», του Δήμου Ν. Προποντίδας, της Π.Ε. Χαλκιδικής.
(Αρ. Γνωμοδότησης – Απόφασης 44/2011)

ΘΕΜΑ 3ο: Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ της δραστηριότητας «Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 5,016 MWp της εταιρίας με την επωνυμία ‘’ΣΕΡΣΟΛ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ’’ και διακριτικό τίτλο ‘’ΣΕΡΣΟΛ Α.Ε.’’» που θα εγκατασταθεί σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο στη θέση «Πέλλα- Καναπίτσα» του μοναστηριακού δάσους Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου, στο Δήμο Δίου – Ολύμπου , της Π.Ε. Πιερίας.
Περίληψη: Η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης εισηγείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για λήψη σχετικής απόφασης θετικά κατά πλειοψηφία, την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ της δραστηριότητας «Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 5,016 MWp της εταιρίας με την επωνυμία "ΣΕΡΣΟΛ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και διακριτικό τίτλο "ΣΕΡΣΟΛ Α.Ε."» που θα εγκατασταθεί σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο στη θέση «Πέλλα- Καναπίτσα» του μοναστηριακού δάσους Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου, στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, της Π.Ε. Πιερίας.
(Αρ. Γνωμοδότησης – Απόφασης 45/2011)

ΘΕΜΑ 4ο: Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ της εταιρίας «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΕ» με αντικείμενο τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας με τη διαδικασία της συνδυασμένης αναερόβιας χώνευσης (παραγωγή βιοαερίου) οργανικών αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών στη ΒΙ.ΠΕ, της Π.Ε. Σερρών.
Περίληψη: Η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης εισηγείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για λήψη σχετικής απόφασης θετικά ομόφωνα, την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΜΠΕ της εταιρίας «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΕ» με αντικείμενο τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας με τη διαδικασία της συνδυασμένης αναερόβιας χώνευσης (παραγωγή βιοαερίου) οργανικών αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών στη ΒΙ.ΠΕ, της Π.Ε. Σερρών.
(Αρ. Γνωμοδότησης – Απόφασης 46/2011)

ΘΕΜΑ 5ο: Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο Αξιός ΙΙ, ισχύος 10,245ΜW στον ποταμό Αξιό, στην περιοχή των Δήμων Αξιούπολης και Πολυκάστρου (ενιαίος Δήμος Παιονίας) του Νομού Κιλκίς», της εταιρίας ΡΟΚΑΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΒΕΕ.
Περίληψη: Η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης εισηγείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, για λήψη σχετικής απόφασης θετικά κατά πλειοψηφία, την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο Αξιός ΙΙ, ισχύος 10,245ΜW στον ποταμό Αξιό, στην περιοχή των Δήμων Αξιούπολης και Πολυκάστρου (ενιαίος Δήμος Παιονίας) του Νομού Κιλκίς», της εταιρίας ΡΟΚΑΣ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΒΕΕ
(Αρ. Γνωμοδότησης – Απόφασης 47/2011)

ΘΕΜΑ 6ο: Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ)» ισχύος 32 MW της εταιρίας με την επωνυμία ‘EDF EN GREECE A.E. & ΣΙΑ ΚΙΛΚΙΣ 1 Ε.Ε.’ που προτείνεται να εγκατασταθεί στη θέση ‘Μεγάλη Πέτρα’ των Δήμων Παιονίας και Κιλκίς στο Νομό Κιλκίς.
Περίληψη: Η Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης εισηγείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για λήψη σχετικής απόφασης θετικά κατά πλειοψηφία, την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ)» ισχύος 32 MW της εταιρίας με την επωνυμία ‘EDF EN GREECE A.E. & ΣΙΑ ΚΙΛΚΙΣ 1 Ε.Ε.’ που προτείνεται να εγκατασταθεί στη θέση ‘Μεγάλη Πέτρα’ των Δήμων Παιονίας και Κιλκίς στο Νομό Κιλκίς
(Αρ. Γνωμοδότησης – Απόφασης 48/2011)

ΘΕΜΑ 7ο: Γνωμοδότηση για έκδοση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Διάθεση αδρανών υλικών (μπάζα) σε εγκαταλελειμμένο αμμορυχείο» στο αγρόκτημα της Λάκκας Δ. Πέλλας με φορέα υλοποίησης του έργου την εταιρία ‘Δομική Παυλίδης Α.Ε.’ – ΠΕ Πέλλας.
Περίληψη: Αναβολή του Θέματος για επόμενη συνεδρίαση
(Αρ. Γνωμοδότησης – Απόφασης 49/2011)