Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Zούμε τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό» ομολόγησε ο Βενιζέλος, αλλά συνεχίζει να κάνει τον υπουργό!

Η πιο κυνική δήλωση που ακούστηκε εδώ και δύο χρόνια, που η χώρα χορεύει στους ρυθμούς της τρόικας, ακούστηκε την Τετάρτη στη βουλή από τον υπουργό Οικονομικών. Ο Ε. Βενιζέλος ομολόγησε ότι έχουν αποτύχει σε όλα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ζούμε τον
απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Φυσικά έριξε τις ευθύνες στο… κακό το ριζικό μας και στην ύφεση.

Λες και η ύφεση είναι κάνα αστέρι που έπεσε στο κεφάλι της Ελλάδας.

Έτσι όπως το πάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε λίγο θα μας ζητήσει να τον… χειροκροτήσουμε κι αυτόν και την κυβέρνηση που υπηρετεί για την τραγωδία που βιώνει η χώρα, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν…

Ο υπουργός Οικονομικών λίγο πριν την συνεδρίαση της κυβερνητική επιτροπής και την ανακοίνωση των νέων σκληρών μέτρων, δήλωσε ότι «η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα είναι αναγκαία, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών».
Υπογράμμισε δε την ανάγκη πρόσθετων μέτρων ανακοινώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφορούν στο πρόγραμμα λιτότητας για την περίοδο 2011-2014, γιατί το παλιό πρόγραμμα λήγει στα μέσα του 2013. Είπε ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα γίνεται με βάση τρία κριτήρια: την ανάγκη να σωθεί η χώρα χωρίς αίσθηση πολιτικού κόστους, τις ανάγκες και τις αντοχές των απλών ανθρώπων και τρίτον την ανάσχεση της ύφεσης. «Προσπαθούμε να συμφωνήσουμε σε λύσεις που θα είναι λιγότερο επώδυνες», ανέφερε, αν και παραδέχθηκε ότι τα μέτρα θα είναι οδυνηρά.

Οι επικεφαλής της Τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να υπαγορεύσουν δια ζώσης τις νέες εντολές, προκειμένου η… ανεξάρτητη κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες.

http://www.kentrinews.gr/?p=43819