Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«20α ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ»


Πιερικός Αρχέλαος – ABA STRUΜICA 70 - 76

Τιμή για την Κατερίνη είναι η συμμετοχή του Πιερικού Αρχελάου στα «20α ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ» που διοργανώνει με επιτυχία ο σύνδεσμος διαιτητών καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης.
Στον πολύ καλό και δυνατό αγώνα που έγινε με την ομάδα ΑΒΑ από τη Στρούμιτσα που συμμετέχει
στην Α1 των Σκοπίων, η ομάδα της Κατερίνης έχασε με 76-70, αλλά κέρδισε όμως τις εντυπώσεις των φιλάθλων.
Ο αγώνας άρχισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του προπονητή Φαίδωνα Ματθαίου, ενώ στο ημίχρονο δόθηκαν πλακέτες και διάφορα αναμνηστικά.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Τανατζής, Ταρενίδης Στ. και Εφραιμίδης.
Τα δεκάλεπτα: 24-24, 37-38, 53-58, 70-76.
Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Κυριακού): Μποχωρίδης 6, Μπεχλιβάνης 2, Ταμουρίδης, Φουσιτζής 4, Δαμαλής 8(2), Φακοπουλίδης, Μπουρδάνος 19(2), Σταμπουλής 8(2), Μαλτέσιος 5, Μάρτζος 9(1), Παπαδόπουλος, Μαρμαρινός 9.
ABA STRUMICA (Κουκουλεκίδης): Μπρουκς 19(3), Ντέλεβ 3, Ηλιάσεβ, Καραμανόλεβ, Χασάνοβ, Τσέτκοβ 7(1), Πουρτσίεβ, Κικάπσκι, Χατζηβασίλεβ 10(2), Κλίβε 8, Μπόσγουελ 16(3), Τσάπελ.
● Λίγο πριν τον αγώνα ο έφορος δημοσίων σχέσεων του διοργανωτή Συνδέσμου Διατητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης Χρήστος Πολυχρονιάδης, δήλωσε: «Ο σύνδεσμός μας έχει τη χαρά να διοργανώνει για μια ακόμη φορά και μάλιστα για εικοστή, αυτό το διεθνές τουρνουά. Ξεκίνησε πριν είκοσι χρόνια επί προεδρίας Στέλιου Συμεωνίδη και εμείς το συνεχίζουμε και αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο παλιό τουρνουά μπάσκετ της χώρας μας και γενικά είναι από τους πιο παλιούς αθλητικούς θεσμούς. Φέτος είπαμε για πρώτη φορά να κάνουμε αγώνες και εκτός Θεσσαλονίκης και έτσι προέκυψε και η φιλόξενη Κατερίνη με τον Πιερικό Αρχέλαο. Επίσης έχουμε αγώνες στην Καβάλα, ενώ είχαν προγραμματισθεί και στη Δράμα, αλλά λόγω συμμετοχής του ΚΑΟΔ στο κύπελλο, αναβλήθηκαν εκεί. Ο Συμεών Μαυροσκούφης, στη μνήμη του οποίου έγινε ο θεσμός αυτός, ήταν ο πρώτος Έλληνας διεθνής διαιτητής, ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στο Hall of Fame του μπάσκετ, καθώς και από τα ιδρυτικά μέλη της FIBA. Ευχαριστούμε θερμά της πόλη της Κατερίνης για τη φιλοξενία, καθώς και την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου που αποδέχθηκε την πρόσκληση για συμμετοχή της στο τουρνουά. Ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά, καλή πορεία στην ομάδα και πρώτα από όλα υγεία και χωρίς τραυματισμούς».

ΦΩΤΟ:
1. Αναμνηστική φωτογραφία από τη διεθνή συνάντηση

2. Στιγμιότυπο από τον αγώνα

3. Ο Χρήστος Πολυχρονιάδης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης