Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι της Πέμπτης σε Προπύλαια και Θεσσαλονίκη



Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου αυξάνονται οι καταλήψεις στα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας από φοιτητές που αντιδρούν στον νέο Νόμο Πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Μάλιστα, η αντίδραση
μοιάζει καθολική, καθώς οι κινητοποιήσεις στηρίζονται από όλες σχεδόν τις φοιτητικές παρατάξεις, ενώ αύριο Πέμπτη διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ) και η αριστερή ΕΑΑΚ τάσσονται ανοιχτά υπέρ των καταλήψεων, ενώ η ΔΑΠ (της ΝΔ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) (του ΚΚΕ) στηρίζουν κινητοποιήσεις, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρονται ανοικτά σε καταλήψεις.
Υπό κατάληψη βρίσκονται: τα 7 Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, τα 9 Τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, 3 Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό, Βιολογικό), 18 από τα 21 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πάτρας, 3 Τμήματα του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης και τα 6 τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα πανεπιστήμια, αλλά και στα ΤΕΙ, οι πρόεδροι των οποίων συνεδριάζουν σήμερα για να καθορίσουν τη στάση τους.
Στο πανεπιστήμιο Πατρών, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, διέκοψαν την Τρίτη τις εξετάσεις καλώντας τους συμφοιτητές τους να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση που γινόταν σε αμφιθέατρο του Ιδρύματος με αίτημα καταλήψεων. Τελικά αποφασίστηκε όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση να ξαναδώσουν εξετάσεις στο τέλος της εξεταστικής περιόδου και όσοι δεν θέλουν να συνεχίσουν τις εξετάσεις τους.
Την ίδια στιγμή, μετά από τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέστειλαν την εξεταστική περίοδο.


http://www.eklogika.gr/news/5859