Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

SIEMENS: «Σκάνδαλο διακομματικό, πράσινο» ή «άθλια δίωξη» η παραπομπή των 4;

Τον  «συμψηφισμό» των πολιτικών ευθυνών για το σκάνδαλο της SIEMENS, απορρίπτουν όχι μόνο οι πρώην υπουργοί της ΝΔ που φέρονται να προτείνονται για παραπομπή σε   προανακριτική, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΝΔ μιλά για «πράσινο
σκάνδαλο» και τα άλλα κόμματα για «διακομματικό σκάνδαλο». Όλα αυτά, εν όψει της  κατάθεσης από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της πρότασης για την άμεση σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Ακη Τσοχατζόπουλου, Τάσου Μαντέλη, Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Πριν ακόμη κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο εμπλεκόμενος  πρώην υπουργός της ΝΔ και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας,  Χρήστος Μαρκογιαννάκης,  αναρωτιέται «Γιατί θέλουν να με πάνε εν υποδικία σε εκλογές;» και δηλώνει στο ραδιοσταθμό Real fm: «Ντρέπομαι και λυπάμαι που αφιέρωσα 30 ολόκληρα χρόνια σε αυτό που λέγεται πολιτική... Η αθλιότητα που θα προκύψει σύντομα γύρω από αυτή την ιστορία θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα ντρέπονται για πολύ καιρό αυτοί οι οποίοι απεργάζονται αυτή την ιστορία. Από ό,τι πιθανολογώ, θα μου βάλουν κάποια πράγματα για τα οποία κατηγορούνται και άλλοι συνάδελφοι μου της ΝΔ. Αυτοί βγαίνουν απ' έξω τώρα και παραμένω μόνο εγώ. Αλλά, άλλο είναι το θέμα... Το πόρισμα κατατέθηκε Ιανουάριο . Γιατί έπρεπε να φτάσει Ιούλιος για να πάρουν αυτή την απόφαση; Γιατί θέλουν να με πάνε εν υποδικία σε εκλογές» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης μίλησε απαξιωτικά για τα μέλη της Επιτροπής της Βουλής: «Θα δείτε ότι αυτή η Επιτροπή ήταν επιτροπή συγκάλυψης κλεφτών, απατεώνων, αθλιοτήτων και στοχοποίησης των αθώων... Αυτή η επιτροπή ήταν μια επιτροπή ντροπής και από τώρα θα ακούσετε πολύ σκληρές εκφράσεις, μιλώ για πολιτική ατιμία, μιλώ για αθλιότητα, μιλώ για πολιτική αλητεία».
Σε άθλια προσπάθεια κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού αποδίδει ο  πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens, τονίζοντας ταυτόχρονα πως εκείνα που του αποδίδονται δεν έχουν απολύτως καμία βάση.  Υποστηρίζει πως τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του δεν έχουν καμία βάση, παρά «συνιστούν καθαρή πολιτική στοχοποίηση και δίωξη στα πλαίσια μιας άθλιας προσπάθειας κομματικού συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού».

Αναφορικά με τα όσα του καταλογίζονται σχετικά με ελλιπή εποπτεία στην εφαρμογή των ρητρών στις συμβάσεις του ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης επικαλείται τη σαφήνεια της νομοθεσίας περί μη σχετικής αρμοδιότητας ή εποπτείας του ΟΤΕ από τους υπουργούς Οικονομικών και υπογραμμίζει: « Ουδεμία σχετική σύμβαση θα μπορούσα να έχω χειριστεί ή υπογράψει ή διαχειριστεί ή ελέγξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Ουδέποτε υπέγραψα, εκτέλεσα, διαχειρίστηκα ή έλαβα γνώση συμβάσεων του ΟΤΕ, με τη Siemens, καθώς δεν είχα καμία σχετική αρμοδιότητα. Αυτά ισχύουν τόσο για εμένα, όσο και για όλους τους υπουργούς Οικονομικών μέχρι και σήμερα».
 Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης:
«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η υπόθεση της «Siemens» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο. Και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για να το επαναφέρει στην επικαιρότητα, την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες από τα σκληρά και άδικα οικονομικά μέτρα μιας πολιτικής αδιέξοδης, που διαλύει την οικονομία και την κοινωνία.
Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, τη θέση μας που είναι ξεκάθαρη. Η υπόθεση «Siemens» είναι ένα «πράσινο» σκάνδαλο για το οποίο ζητούμε πλήρη διερεύνηση και απόδοση των ευθυνών, εκεί που πραγματικά βρίσκονται.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, να μοιράσει σε άλλους αποκλειστικά τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και να πετύχει έναν ανήθικο πολιτικό συμψηφισμό.
Και κάτι ακόμη: Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να συμβάλει, ώστε να πάψει η απαξίωση του πολιτικού κόσμου ένα έχει να κάνει. Να δεχθεί και να βάλει σε άμεση εφαρμογή την πρόταση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν, από το 1974 έως σήμερα, υπουργοί, υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων. Γιατί στο μεγάλο αυτό θέμα, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα;»
Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης:
«Προκλητικός συμψηφισμός. Επαναλαμβάνεται η βρώμικη συμμαχία συγκάλυψης που έγινε και στα υποβρύχια.
Κανένα εν δυνάμει πολιτικό πρόσωπο δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε κανένα σκάνδαλο... Δικαιώνουν με αυτό τον τρόπο όσους τεντώνουν τις παλάμες προς το Κοινοβούλιο».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens:
«Μετά από έξι μήνες σιωπής κα προκλητικής καθυστέρησης, το ΠΑΣΟΚ, σε προφανή παρασκηνιακή συνεννόηση με τη ΝΔ πετά στα σκουπίδια το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής για το μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο της Siemens.
Οι δώδεκα πρώην Υπουργοί, για τους οποίους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν περαιτέρω διερεύνηση συρρικνώνονται σε 4 που, τι σύμπτωση, τους θεωρούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ «καμένα χαρτιά». Η διαλεύκανση του σκανδάλου και η τιμωρία των υπευθύνων εξελίσσεται σε παρωδία κάθαρσης για τα μάτια του κόσμου.
Πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του πολύχρονου σκανδάλου από τις γερμανικές και αμερικανικές αρχές οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχουν πάρει πίσω ούτε ένα ευρώ από τα κλεμμένα της Siemens, την ώρα που 17 άλλες  χώρες έχουν ήδη εισπράξει συνολικά 1,7 δις ευρώ. Ακόμη και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει ακόμη ζητήσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο, αλλά δεν έχει καν υπολογίσει το ύψος της ζημίας».
Η Δημοκρατική Αριστερά:
«
Το σκάνδαλο της Siemens πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος, προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς στεγανά ελέγχου, χωρίς κομματικούς συμψηφισμούς και σκοπιμότητες. Η αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος και η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτό, καθιστούν επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση των κομμάτων για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους. Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά διεκδικεί την τιμωρία κάθε υπευθύνου. Αξιώνει, ταυτόχρονα, την αποζημίωση του δημοσίου για τη ζημιά που υπέστη από τις παράνομες πράξεις, τόσο από τη Siemens όσο και από κάθε υπαίτιο».

Δ
SIEMENS: «Συμψηφισμός», «πράσινο σκάνδαλο» ή «άθλια δίωξη» η παραπομπή των 4; Τι λένε Χρ. Μαρκογιαννάκης, Γ. Αλογοσκούφης, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ για την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Κ
SIEMENS, Συμψηφισμός ,  πράσινο σκάνδαλο, άθλια δίωξη, παραπομπή πρώην υπουργών,  Χρ. Μαρκογιαννάκης, Γ. Αλογοσκούφης, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ   πρόταση  βουλευτών  ΠΑΣΟΚ, Γ. Μιχελάκης, Δ. Παπαδημούλης, εξεταστική επιτροπή βουλής

http://www.eklogika.gr/news/5374