Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΧΘΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…ΤΑΞΙΚΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο τρόπος που διεξάγεται η συζήτηση μεταξύ 2  αρχών της αστικής εξουσίας,  εκτελεστικής και δικαστικής, δρα αποπροσανατολιστικά για
τον λαό. Η όλη συζήτηση που πυροδοτεί η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) και  σιγοντάρει από κοντά  η αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ, έχει να κάνει με τον σφοδρό ανταγωνισμό μεγάλων οικονομικών συμφερόντων σε μια σειρά κλάδους της οικονομίας.  Η  αναδιανομή της πίττας σε αυτούς, επιτάσσει την αρμονία όλων των νομών της αστικής εξουσίας, που η διακριτότητα  τους είναι υποκριτική, όταν είναι να προασπίσουν τα συλλογικά ταξικά – οικονομικά συμφέροντα του κεφαλαίου.
 Η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) μετά την δεδομένη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα νεοσοσιαλδημοκρατικής κοπής, θέλει να δημιουργήσει το δικό του μηχανισμό στο αστικό κράτος, να το στελεχώσει με δικά του πρόσωπα, ώστε να διευκολύνονται οι ημέτεροι κεφαλαιοκράτες φίλοι του και γενικότερα.
Για αυτό παίρνει ενεργά μέρος, έμμεσα η άμεσα, με φιλικά του πρόσωπα, δημόσια στελέχη της κρατικής διοίκησης, φίλα προσκείμενα σε αυτόν,  στον ανταγωνισμό μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως γίνεται στο τηλεοπτικό τοπίο, στον χώρο των μέσα μαζικής ενημέρωσης και αλλού.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η κόντρα του με την  δικαστική εξουσία που είναι μόνο <<ανεξάρτητη>>  για να   βγάζει αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντιδραστικές αποφάσεις.   Να θυμίσουμε της τελευταίες αποφάσεις του Άρειου Πάγου, που  <<οι καθυστερήσεις πληρωμών εργαζομένων από τους εργοδότες δεν θεωρούνται επιβλαβής μεταβολής της σύμβασης για τους εργαζόμενους, με τους τελευταίους  να μην έχουν δικαίωμα να κάνουν <<επίσχεση εργασίας>>  και αν αντιδράσουν στην επιδείνωση των ορών της σύμβασης, μπορεί να απολυθούν για επιχειρηματικούς λόγους, ακόμα και αν είναι μέλη ενός σωματείου η  συνδικάτου>> . Εδώ παραβιάζεται ολόκληρη η εργατική  νομοθεσία.
 Από αυτή την σκοπιά αστική δικαιοσύνη,  συγκυβέρνηση < ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) και λοιπά αστικά, μικροαστικά κόμματα, βρίσκονται στην ίδια όχθη σαν τμήματα του εποικοδομήματος, που  έχει για οικονομική βάση την καπιταλιστική οικονομία, της νομοτέλειες της, που οξύνουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την διεύρυνση  αναπαραγωγής του κοινωνικού κεφαλαίου, μέσα από την αύξηση του απλήρωτου χρόνου εργασίας.
 Κανένα άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που εμπαίζει τον λαό και με αυτόν τον αποπροσανατολιστικό καβγά που στήνει με την δικαστική εξουσία, για να φάνει δήθεν τιμητής της κάθαρσης σε  <<κόντρα>>  με το κατεστημένο.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιανέμει ρόλους στον αστικό μηχανισμό για να εδραίωση την εξουσία του και αυτός από την μεριά του, στα πρότυπα του παλιού δικομματικού μπλοκ ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., για να υλοποιεί και να εφαρμόζει της πολιτικές που αξιώνει το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, με τον λαό στην γωνία να παρακολουθεί καθημερινά την  σφαγή του. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις του σε αυτούς, σε αυτή την γραμμή κινείται σε όλα τα επίπεδα.  
 Ο λαός δεν πρέπει να μείνει απαθής και αδρανής σε αυτές της εξελίξεις. Να μην παρακολουθεί από θέση αναμονής της απάτες και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπόν συνδαιτυμόνων του αστικού πολιτικού μπλοκ ( ΑΝΕΛ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ κ.α.), τους ναζί της << χρυσής αυγής >>, σαν το πιο μάχιμο και προκεχωρημένο φυλάκιο του κεφαλαίου.
Ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεση του, με την ταξική ενότητα των εργαζομένων, την κοινωνική συμμαχία των μικρομεσαίων της πόλης και του χωριού ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό μπορεί να νικήσει.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα αποτελεί την διελκυστίνδα για την λαϊκή νίκη, την κοινωνική ευημερία, την κοινωνική προκοπή, την Ειρήνη και ασφάλεια.
Σαββίδης Παναγιώτης