Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ «In a Far Away Land: Refugee Children»

 Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: "In a Far Away Land: Refugee Children"
διάρκειας δύο ετών. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το σχολείο μας φιλοξένησε 42 εκπαιδευτικούς και μαθητές  από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη Ρουμανία στη δεύτερη διακρατική συνάντηση εργασίας.  
Αυτή η συνάντηση είχε ως στόχο να αναδείξουμε νέους τρόπους υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών στη χώρα μας. 


Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν  και να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας καθώς και από τον Δήμο Κατερίνης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο 17ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο λειτουργεί τάξη ένταξης παιδιών προσφύγων, στη ΜΚΟ «Περιχώρησις», στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης και στην προσφυγική κατασκήνωση στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας. Τέλος, περιηγήθηκαν στο Λιτόχωρο και στον Όλυμπο, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Πορτογαλία.