Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Εθελοντική Αιμοδοσία αύριο Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

Tο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού  του Δήμου Αλεξάνδρειας  διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του  Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές Eνορίες του Δήμου Αλεξάνδρειας , την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, από  09:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και καλεί όλους τους Δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Σκοπός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας  αίματος, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αγοράζεται. Το αίμα μόνο προσφέρεται. Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα. Ας διαθέσουμε λοιπόν, όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό.

Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται:
  • Να είναι 18-60 ετών και υγιής
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό
Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται:
  • το ονοματεπώνυμο του,
  • η ομάδα αίματος
  • και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. 
Με τον τρόπο αυτό o εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος
Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού
 
 
Χαλκίδης Ισαάκ