Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

6ο Ξαθεριώτικο Δρώμενο από το Σύλλογο Κρητών Πιερίας «το ξαθέρι»

 Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Ν. Καζαντζάκη  και την ανακήρυξη του 2017 ως «Έτος Καζαντζάκη», ο Σύλλογος Κρητών
Πιερίας «το ξαθέρι»  αποφασίζοντας  να τιμήσει τον μεγάλο συγγραφέα και στοχαστή, πραγματοποίησε  εκδήλωση - αφιέρωμα την Πέμπτη 22 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.


Το κοινό που είχε κατακλύσει από νωρίς το θέατρο ενθουσιάστηκε τόσο από την παρουσία των χορευτικών τμημάτων και τη χορωδιακή ομάδα του συλλόγου, όσο και από τους ήχους της λύρας και το τραγούδι του μουσικού σχήματος του κρητικού καλλιτέχνη Γιώργου Σφακιανάκη. Την παράσταση έκλεψαν για άλλη μια φορά οι μικροί χορευτές που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ παρουσιάστηκαν και αποσπάσματα έργων του μεγάλου συγγραφέα σε δραματοποίηση από μέλη του συλλόγου μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Παιδιών Βενιαμίν, ενώ  τα έσοδα διατέθηκαν για τους σκοπούς του συλλόγου. 


Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, οι πολιτικές αρχές του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας για την αμέριστη στήριξή τους, αλλά και όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του 6ου Ξαθεριώτικου Δρώμενου.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.