Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Απονομή πιστοποιητικών σε εργαζομένους του ΟΠΠΑΠ από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης

 «Σώζει ζωές» η εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών



Η τελετή απονομής πιστοποιητικών εκπαίδευσης σε τριάντα έξι (36) εργαζομένους σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και Κ.Α.Π.Η. του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, οι οποίοι παρακολούθησαν το πιστοποιημένο πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ - ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ''  (BLS/AED) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έγινε χθες στις εγκαταστάσεις του Σώματος.


Όπως είναι γνωστό, κατόπιν αιτήματος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π) του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε αρχικά επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας δώδεκα (12) ωρών σε περισσότερους από πενήντα εργαζόμενους στις συγκεκριμένες δομές. Το σεμινάριο επικεντρώθηκε (σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο), σε θέματα όπως:  βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης, βασική υποστήριξη ζωής, αιμορραγίες και τραύματα, μυοσκελετικές κακώσεις, προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον, επείγοντα περιστατικά  – φαρμακείο.


Η κατάρτιση των εργαζομένων συνεχίστηκε με την επιπλέον εκπαίδευση και πιστοποίηση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ - ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ»  (BLS/AED) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Το πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας έξι ωρών, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης με εκπαιδευτές τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, Δημήτριο Κατιρτζή και τον  Υπαρχηγό Ναούμ Οικονόμου.


 «Παρέχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση και επιμόρφωση σε όλους τους υπαλλήλους του Οργανισμού μας, για να μπορούν, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη, να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή» τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του στη διάρκεια της εκδήλωσης μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη «για την ουσιαστική και  γόνιμη συνεργασία το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».