Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αλληλεγγύη στους συμβασιούχους του Δήμου Δίου-Ολύμπου!

ΤΟ ΣΙΥΝΠ "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων του δήμου Δίου-Ολύμπου και στηρίζει τα αιτήματά τους για καταβολή των
δεδουλευμένων και για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Η τρομοκρατία που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τους την Παρασκευή, δε βρήκε πρόσφορο έδαφος. Οι απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις, η παρουσία της αστυνομίας στο ΧΥΤΑ κάθε τόσο, η προσπάθεια να ρίξουν την ευθύνη της απειλής της δημόσιας υγείας στους εργαζόμενους, έπεσαν στο κενό.

Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν την ευθύνη σ' αυτούς που ανήκει, δηλαδή στην κυβέρνηση και στην πλειοψηφία της τοπικής διοίκησης.

Το ΣΙΥΝΠ  θεωρεί χρέος του να εκφράσει την αλληλεγγύη του στα ταξικά μας αδέρφια που δίνουν τη μάχη για σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους.
 Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν  διαχειριστή της εξουσίας του κεφαλαίου να μετατρέψει τη δουλειά σε ζητιανιά.
Η εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώνουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από τους αγώνες  μπορεί  να ανατραπεί!
Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και όσους υπηρετούν τις πολιτικές που γυρίζουν τους εργαζόμενους στο μεσαίωνα.
Ο δίκαιος αγώνας των  συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και πρέπει να βρεθεί σύσσωμη στο πλευρό των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη για το ψωμί των οικογενειών τους.
Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας!