Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ ΣΟΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Η << χρυσή αυγή >> φαινόμενο της κρίσης, συμπληρωματική εφεδρεία του συστήματος,  αποτελεί απροκάλυπτο ανάχωμα του, για να
ματαιώσει κάθε λαϊκή προσπάθεια,  για την χειραφέτηση εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, από την αστική πολιτική, αστική ιδεολογία.
Ο λεγόμενος αντιμνημονιακός της λόγος, έχει στοιχεία βερμπαλισμού, δημαγωγίας και ο ερμαφρόδιτος λόγος που χρησιμοποιεί,  γίνεται για να συγκαλύψει το ταξικό περιεχόμενο των πολιτικών των <<μνημονίων>>, ακροβατώντας  την αλήθεια,  ότι για τα <<μνημόνια>> φταίνε οι ξένοι, αυτοί μας τα επέβαλλαν με την πρωτοκαθεδρία της Γερμανίας, μαζί με τους προδότες, τα λαμόγια, τους κλέφτες πολιτικούς  και όχι ότι πρόκειται για στρατηγική επιλογή, που το εγχώριο κεφάλαιο, δηλαδή οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες, επικροτούν και αξιώνουν και ότι οι  πολιτικές των << μνημονίων >> αποτελούν διέξοδο από την κρίση προς όφελος τους,  για να ανακάμψουν τα υπερκέρδη τους, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτή η απάτη, η εξαπάτηση των ναζί της << χρυσής αυγής >>, μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η ταξική τους προσήλωση  στο μεγάλο κεφάλαιο που ούτε τολμούν να το πουν, είναι τέτοια, που δεν θα βρεις ερωτήσεις στην βουλή των ναζί για τα εργατικά – λαϊκά  δικαιώματα, αλλά οι ανησυχίες τους είναι πως θα ανακάμψουν τα επιχειρηματικά κέρδη των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, του ξενοδοχειακού κεφαλαίου, των βιομηχάνων, που όλο ζητάνε φοροαπαλλαγές τους και να τους δίνονται συνεχώς νέα προνόμια.
Για αυτό αποκόπτουν τα << μνημόνια>>  από το ταξικό περιεχόμενο των μέτρων, γιατί υπηρετούν τα μεγάλα αφεντικά, τους καπιταλιστές και ο λεγόμενος αντιμνημονιακός  τους  λόγος, αποτελεί άλλοθι  για να είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή, για να κάνουν την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του συστήματος.
Να εμποδίσουν δηλαδή κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, κάθε προσπάθεια λαϊκής πάλης για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας. Σε αυτή την διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό του συστήματος παίρνει μέρος η << χρυσή αυγή >>.
Μετά το νέο σόου που έδωσε η << χρυσή αυγή >> μέσο του Κασιδιάρη με τον Δένδια και <<ταρακούνησε>>  το σύστημα, με τον τσαμπουκά του ο Λιάκος,  βγήκε ο αρχηγός των ναζί Μιχαλολιάκος μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της << χρυσής αυγής >> έξω από την βουλή και δήλωσε << ότι κηρύσσουν ολοκληρωτικό πόλεμο στην χούντα των μνημονίων >>. 
Κοροϊδεύουν τον λαό κατάμουτρα, αυτοί που είναι τα καλύτερα <<βαποράκια>>  αυτής της πολιτικής, της πολιτικής των  <<μνημονίων>> , που <<πρωτοπόρησαν>>  για την εφαρμογή και υλοποίηση αυτής της πολιτικής που δήθεν καταγγέλλουν και θα πολεμήσουν, στήνοντας δουλεμπορικό γραφείο στο Πέραμα, για να στέλνουν εργάτες στους εργολάβους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, να δουλεύουν με 18 ευρώ, χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς ωράρια  και άλλα δικαιώματα. Αλήθεια τα μέτρα των <<μνημονίων>> αυτά δεν επιδιώκουν ?
Αυτοί θα κάνουν πόλεμο στα << μνημόνια >>  που ζητάνε <<ασυλία>>  για το μεγάλο κεφάλαιο και για ξεκάρφωμα ας βρίζουν 2 -  3  και  όλο νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές, αυτά δεν λένε τα <<μνημόνια>> που τάχα καταγγέλλουν?
Ποιοι θα κάνουν ολοκληρωτικό πόλεμο στα << μνημόνια >>, αυτοί που χλευάζουν κάθε εργατικό – λαϊκό αγώνα, της απεργίες, που χαίρονται όταν δεν απεργούν οι εργάτες και είναι απεργοσπάστες και διευκολύνεται έτσι το πέρασμα των πολιτικών των << μνημονίων >> αφού δεν βρίσκουν την ανάλογη εργατική -  λαϊκή αντίσταση.
Είναι απατεώνες σε διατεταγμένη υπηρεσία, ναζιστές – εγκληματίες  και  η πολιτική τους είναι αντιδραστική, εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα που την καμουφλάρουν με πατριδοκάπηλες κορώνες.
Καμιά ανοχή στους ναζί της << χρυσής αυγής >> που με καταμερισμένο ρόλο από το κυρίαρχο αστικό πολιτικό σύστημα, βάζει εμπόδια στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και ο απροκάλυπτος  αντικομουνισμός τους έχει στόχο πρώτα τον λαό, που τον θέλει θεατή των εξελίξεων, στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, μόνο πειθήνιο χειροκροτητή τους  και όχι πρωταγωνιστή.
Για αυτό πολεμάει την ταξική πάλη, αφού στρατηγικός της στόχος είναι η μακροημέρευση του καπιταλιστικού συστήματος, με τον λαό να ζει υποταγμένος, φοβισμένος,  συμβιβασμένος, να πίνει νερό στα κέρδη του κεφαλαίου, προσπερνώντας με μεταφυσικό τρόπο της νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας που έχει για βάση την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
 Ο λαός ένα δρόμο έχει να διαλέξει και είναι αυτός της ταξικής ενότητας των εργαζομένων, της κοινωνικής συμμαχίας με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού και να περάσει στην αντεπίθεση για την ανατροπή.
Αυτός είναι ο δρόμος της λαϊκής αξιοπρέπειας, της λαϊκής περηφάνιας, ο δρόμος της λαϊκής προοπτικής και προκοπής, χωρίς τα παράσιτα τα  μονοπώλια και τους καπιταλιστές που απομυζούν τον κόπο και τον μόχθο του εργαζομένου λαού, που μπορεί να ζήσει πραγματικά καλά, ευτυχισμένα  και ελεύθερος χωρίς αυτούς. Με την προϋπόθεση να πάρει την εξουσία, να αλλάξει ταξικά χέρια η οικονομία και σκοπούς,  να συγκροτήσει  ο λαός την εργατική εξουσία, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας  -παραγωγής, παραγωγικό συνεταιρισμό, με  λαϊκό - κοινωνικό έλεγχο από της μονάδες παραγωγής.
Γιατί αυτός που δουλεύει και παράγει είναι ο εργαζόμενος λαός και όχι οι κηφήνες καπιταλιστές και τα μονοπώλια που υπηρετούν  οι ναζί της << χρυσής αυγής >> και όλα τα αστικά, μικροαστικά, οπορτουνιστικά κόμματα, που πασχίζουν για την διαιώνιση του ιστορικά ξεπερασμένου, βάρβαρου, απάνθρωπου, εκμεταλλευτικού, καπιταλιστικού συστήματος.
Σαββίδης Παναγιώτης