Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ URBACT III

Το  3ο Διεθνές Εργαστήριο στο πλαίσιο της υλοποίησης της δεύτερης φάσης του προγράμματος URBACT III– Arrival Cities, φιλοξενεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τις 23 έως τις 26 Μαΐου 2017.

 Στη συγκεκριμένη φάση, που ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 2016 με διετή διάρκεια, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει ως εταίρος, με συντονιστή τον Δήμο Amadora της Πορτογαλίας.
Το  θεματικό εργαστήριο, τρίτο κατά σειρά στις πόλεις εταίρους του προγράμματος,  θα υλοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 40 εκπροσώπων των πόλεων εταίρων και με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ουσιαστική καταγραφή των σχεδίων δράσης των πόλεων για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου  θα πραγματοποιηθούν:
  • Επίσκεψη σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, σε Πολυιατρεία, στα γραφεία του Προγράμματος REACT καθώς και στη ΧΑΝΘ
  • Παρουσίαση Υπηρεσιών προς τους Πρόσφυγες  από τον  Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και  Αλληλεγγύης, Πέτρο Λεκάκη
  • Σχεδιασμός – Παρουσίαση Δράσεων – Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών  και Αξιολόγηση
  • Παρουσίαση στοιχείων για τις προσφυγικές ροές και την επίπτωση εθνικών πολιτικών και πολιτικών της Ε.Ε. από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη
Το πρόγραμμα URBACT III – Arrival Cities συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΤΠΑ) και τα Κράτη Μέλη/Κράτη Εταίρους και αφορά στη χρηματοδότηση του δικτύου πόλεων LUDEN, στο πεδίο της ορθής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με συνολική διάρκεια από τις 3 Μαΐου 2015 έως τις 3 Μαΐου 2018.
Το πρόγραμμα  του εργαστηρίουεδώ