Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Έξι γαλάζιες σημαίες φέτος στο Δήμο Δίου – Ολύμπου

Γαλάζιες σημαίες σε Πλάκα και Παραλία Παντελεήμονα

Έξι γαλάζιες σημαίες φέτος στο Δήμο Δίου – Ολύμπου


 Δύο ακόμα γαλάζιες σημαίες προστέθηκαν στο ενεργητικό του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με τη βράβευση των ακτών Πλάκας και Παραλίας Παντελεήμονα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της φύσης (ΕΕΠΦ).

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος, τήρησαν τη δέσμευσή τους για την επιστροφή των γαλάζιων σημαιών στις παραλίες του χαρακτηρισμένου τουριστικού δήμου.

Ήδη η κατασκευή των υποδομών που απαιτεί ο σχετικός κανονισμός για τη βράβευση των ακτών με γαλάζια σημαία και με μεθοδική συνεργασία και συστηματικές προσπάθειες αιρετών, υπηρεσιών και ειδικών συνεργατών, που ξεκίνησε στην αρχή της θητείας, απέδωσε αρχικά καρπούς το Μάιο του 2016. Βραβεύτηκαν οι πρώτες τέσσερις ακτές, της Λεπτοκαρυάς, του Πλαταμώνα, της Σκοτίνας και των Πόρων.

Φέτος ακόμη δύο ακτές βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες, αυτές της Πλάκας και της Παραλίας Παντελεήμονα και έτσι ο συνολικός αριθμός φέτος ανέρχεται σε έξι.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τις αξιολογημένες πλέον καταγάλανες ακτές και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, που αποτελούν αναγνωρισμένο τουριστικό hot spot, με ασφάλεια και τις παρεχόμενες ανέσεις (ναυαγοσώστες, σωστικά εφόδια, ράμπες ΑΜΕΑ).


Λιτόχωρο, 22 Μαΐου 2017.