Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η Διεθνής διοργάνωση αγώνων τριάθλου ΑlmiraMan από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο -ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ

Μια διοργάνωση θεσμός πλέον που συγκέντρωσε 415 αθλητές από όλο τον κόσμο και 2500 επισκέπτες! Ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ συμμετοχών αθλητών
στο almiraMAN!!!


Toόλο γεγονός  τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολις Κατερίνης- Κίτρους και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΕΟΜΟΠ σε συνδιοργάνωση με το ΔήμοΚατερίνης μέσω του ΟΠΠΑΠ  και της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας .



Το αγωνιστικό διήμερο είχε πλήθος επισκεπτών είτε ως συνοδοί των αθλητών είτε ως εθελοντές  , είτε ως υποστηρικτές του αγώνα Αlmiraman.Από την Τετάρτη 10 Μαίου 2017 οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  της παραλίας Κατερίνης γέμισαν με κόσμο που ήρθαν από μακριά για το Almiramanπου στόχο έχει την ανάπτυξη του Αθλητισμου –Τριάθλου και Πολιτισμού.


 Στα αγωνιστικά αποτελέσματα. Ρεκορ η εκκίνηση  των 172 ατομικών και 10 ομαδικών συμμετοχών στην μεγάλη απόστασηalmirMAN!!! (ποτέ άλλοτε δεν εκκίνησαν τόσοι αθλητές στην συγκεκριμένη απόσταση στην Ελληνική επικράτεια)Ο Μιχάλης Τεκερτάλης κυριάρχησε καλύπτοντας τα 1,9 χλμ κολύμβησης-90 χλμ ποδηλασίας-21 χλμ τρεξίματος σε 4:28΄:53¨. Δευτερος τερμάτισε με πάντα σταθερή και ήρεμη δύναμη ο   Κωνσταντίνος Παπανικολάου  σε 4:30’:34¨και τρίτος ο Λέκκος Δημήτρης σε 4:32΄:39¨ κάνοντας το καλύτερο ποδήλατο από όλους (2;22΄:23¨). Το φαβορί στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη, με χρόνο 4:48΄:30¨ήταν η νικήτρια κατηγορίας. Δεύτερη η Μπουλμέτη Ευγενία 4:57΄:49¨και τρίτη η ΛιουταΛαμπρινηπερσινή νικήτρια της κατηγορίας με 5:05΄:23¨. Στα ομαδικά η ομάδα των Παπαδόπουλος-Γαρεφης-Αποστολιδης δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι ευνοϊκές για τους αθλητές, προς το τέλος του ποδηλατικού σκέλους ο κόντρα αέρας έκανε την εμφάνιση του και στο σκέλος του τρεξίματος η ζέστη «χτύπησε κόκκινα». Στην fastαπόσταση (750 μετρα κολύμπι-20χλμ ποδήλατο -5 χλμ τρέξιμο) ο Σπύρος Καραθανάσης κάνοντας το αξιοσημείωτο 1:00΄:12¨ τερμάτισε πρώτος με δεύτερο υστέρα από έντονο συναγωνισμό τον ΒουλγαροHristoYovevσε 1:02΄:51¨ και τρίτος ο Σιουτας Παναγιώτης με 1:03΄:02¨.Στις γυναίκες η ZarinaKopinaπρωτοπορούσε  από την αρχή του αγώνα. Τερμάτισε σε 1:07΄:42¨με δεύτερη την Πολυχρονιάδη Στεφανία σε 1:10΄:32¨και τρίτη την Μαλάμου Κατερίνα σε 1:11΄:43¨. Στο ομαδικό μετά από εναλλαγέςστο κολύμπι και ποδήλατο πρώτη τερμάτισε η ομάδα των Τζαναβαρα-Σιδερίδη-Ραπτου σε 1:052΄:01


‘Άξιο θαυμασμού αποτέλεσε το ενδιαφέρον και η αφοσίωση των εθελοντών του φετινού AlmiraΜΑΝ οι οποίοι και φέτος ξεπέρασαν τους εαυτούς για να στηρίξουν τον εν λόγω αγώνα, κερδίζοντας θαυμασμό και χειροκρότημα από θεατές και αθλητές.Οι εθελοντές μας φέτος έδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε όμορφα πράγματα και ούτε μία στιγμή δεν έχασαν το χαμόγελο τους, δε σταμάτησαν ποτέ να εμψυχώνουν και να υποστηρίζουν τους αθλητές μας αλλά και να βοηθούν σε όλη τη διοργάνωση.


Almiramanfriendsalmiramanteam.Αλμύραμάνφίλοι –αλμύραμάνομάδα .
Μετά τον φετινό αγώνα έχει δημιουργηθεί μια υπέροχη παρέα –ομάδα φίλων και υποστηρικτών από το Ν.Πιερίας και όχι μόνο που στόχος μας είναι να περνάμε όμορφα και συνάμα να βοηθάμε σε αγώνες όπως αυτός που κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να συγκεντρώσει αθλητές και εθελοντές από όλο τον κόσμο.


Μήνυμα: Αθλητική παιδεία και πολιτισμός. Ο ιδανικός συνδυασμός.

Να μη παραλείψουμε τους φορείς μας και υποστηρικτές  οι οποίοι αγκαλιάσανε τον αγώνα που  χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα .Τον Αυτοκινητόδρομο της ΑΙΓΑΙΟΥ που μας έδωσε κώνους και πινακίδες σήμανσης (πολύ σημαντικό για να διεκπεραιωθεί ο αγώνας όσον αφορά το κομμάτι της ασφαλείας),την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Κατερίνης η οποία προσέφερε τα μέγιστα για τη  καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα ,το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ Κατερίνης το οποίο ήταν δίπλα μας καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα ,τη  Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και Λίτοχώρου, το τμήμα Σαμαρειτών Κατερίνης ,το ΝΟΚΑΤ Κατερίνης ,τη Ναυαγοσωστική LifeguardPatrol,τον ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, τον σύλλογο ΖΕΥΣ- ΔΡΟΜΕΙΣ , το LITOCHORO OLYMPUS TEAM, την Ένωση ξενοδόχων  Παραλίας ,την Ένωση ενοικιαζόμενων δωματίων παραλίας ,το Σύλλογο καταστημάτων παραλίας,την ,την Ένωση Διαβητικών Ν.Πιερίας ,τα μέλη του ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ,το Αθλητικό Σωματείο του ΠΩΣΕΙΔΩΝ Κολύμβηση,τη δασκάλα χορού κα ΧΑΙΝΤΙ ΤΕΡΝΤΜΠΟΥΛ,το γυμναστήριο COLLOSEUM ,το Μουσικό Σχολείο  Κατερίνης ,τη διοργάνωση OLYMPUSMARATHONγια την ένθερμη υποστήριξη τους και τηROUTEFAMILY.Nα μη παραλείψουμε να  ευχαριστήσουμε όλους τους κατοίκους της παραλίας –Κατερινόσκαλας για την  υποστήριξη τους και εμψύχωση τους ως προς τους εθελοντές μας αλλά και ως προς τους αθλητές μας.

 Αγώνας χωρίς χορηγούς δε γίνεται! Έτσι λοιπόν μαζί μας είχαμε την Powerbar,Suunto-Shopandtrade-Μπίλλας Ζήσης Κατερίνη,JNC, Carbonfix, ΚΟΡΦΗ-VAMBEER, Topcycles,CompressSport,Swimmingstore-Αποστολίδης,Ορθοπεταλιά-SHIMANO,COOK-PASTAPARTY,Threehearts-Μπάρες Τρίκαρδος,HUMANTECAR ,Μπανάνες DOLE,MAXI,ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ A.E,ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ –ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ PROBODY,,ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ,ΚΑΦΕ BRUNO,TABLETLAND ,ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΙΩΓΑΣ ΣΠΟΡΤ, το ξενοδοχείο MediterraneanVillageκαι το EcoHotelγια την ευγενή τους χορηγία ,την ταβέρνα «Μέγκας» η οποία εκτός από προσφορες εκπτώσεων προς τους αθλητές και συνοδούς, υποστήριξε τον αγώνα με υδροδοσία των αθλητών  και   φυσικά όλους τους χορηγούς μας επικοινωνίας.


To αγωνιστικό διήμερο είχε αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης ,αγώνες τριάθλου μικρής και μεγάλης(halfiron) απόστασης και πολλές παράλληλες δράσεις που κράτησαν συντροφιά στους συνοδούς των αθλητών ,τους επισκέπτες μας μικρούς και μεγάλους και αποτέλεσαν πόλο έλξης στο almirabeachbarστην παραλία Κατερίνης.Το πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων είχε survivorγια μικρά παιδιά τα οποία σε αριθμό γέμισαν όλη την παραλία μπροστά από το beachbarμε τις φωνούλες τους και τα χαμόγελα τους .


Οικογένειες παντού χαρούμενες με μεγάλους και μικρούς αθλητές οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους μετά το survivor (ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ-ΧΑΙΝΤΙ)έτρεξαν 1000 μέτρα απόσταση και έπειτα έκαναν ποδήλατο για 2500χιλιόμετρα .Στο τέλος οι μικροί αθλητές μας πήραν επαίνους και δώρα από τη διοργάνωση. Το γυμναστήριο COLLOSEUM στην επιβλητική εξέδρα μας παρουσίασε ασκήσεις ενδυνάμωσης με διάφορα όργανα,δείχνοντας μας μας πως η άσκηση και το χαμόγελο, συνδυάζοντας μουσική, χορό και ρυθμό αποφέρουν θετική ενέργεια. Το βράδυ του Σαββάτου και 13 Μαίου μετά την διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα Ημερίδα Αθλητικών Διαλόγων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Mediterranean Village με τους  εξαίρετους ομιλητές μας κ. Διονέλλη Ευστάθιο ,κ.Κρομμύδα Βασίλη κ. Γαρέφη Χρήστο.Η βραδιά έκλεισε μετο PASTAPARTY στον Χώρο του almira beach bar για αθλητές ,συνοδούς και εθελοντές,από το Cook του Master Chef  κου Λάμπρου Γιάννη.


Με το πέρας των αγώνων και των δυο ημερών,ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές παρουσία τουΣεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεράς Μητρόπολις Κατερίνης Κίτρους Και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου (ο οποίος έδωσε και την εκκίνηση στον αγώνα της Κυριακής) και πλήθος επισήμων.


Ακολούθησαν οι κληρώσεις δώρων για όλους τους αθλητέςστις οποίες οι τυχεροί παρέλαβαν μεγάλης αξίας ρολόγια Suunto και πλήθος δώρων από τη Shimano,τη Swimmingstores και εργομετρικές εξετάσεις από τις nutrilab. Συνεχίσαμε με ένα ιδιαίτερο πάρτυ  στο AlmiraBeachBarμε μπύρες Vambeerχωρίς παστερίωση από την ΚΟΡΦΗ Πιερίας και ακολούθησε μια γιορτή  στο almirabeachbar.


Ακόμη ένα ALMIRΑMANTRIATHLONπραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!Triathlonishere!! Στόχος μας να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο !!!!! Ανανέωση ραντεβού για τις 12-13 Μαίου 2018.