Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών.(Επιστολή- πρόσκληση προς τους Δημότες)

Αγαπητοί  συνδημότες  και συνδημότισσες
Εν όψη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και   με στόχο την καλύτερη  και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος ,όπως αυτό  παρουσιάζεται κάθε χρόνο στα όρια ευθύνης του Δήμου μας,  θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε   μαζί σας και να οριοθετήσουμε αφενός μεν τις ευθύνες όλων μας , αφετέρου  δε  τις  ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι εστίες  ανάπτυξης των κουνουπιών.
Ως εκ τούτου  και προκειμένου το πρόγραμμα εφαρμογής καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζει και φέτος η περιφέρεια και συνίσταται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών ,όπως απαιτούμενοι αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στους οριζώνες και στα εκτεταμένα υγροτοπικα συστήματα,θα πρέπει να επικουρείται από ενέργειες, που με  ευθύνη και μέριμνα όλων θα αποβλέπουν στον : καθαρισμό των αύλειων χώρων, των  στάσιμων υδάτων περιφερειακά  των οικιών, τον  καθαρισμό των αυλάκων όπου  υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, στην  απομάκρυνση  των  στάσιμων νερών από τις γλάστρες, από τα  παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, από τις  υδρορροές καθώς   και  στο  τακτικό κούρεμα  του γρασιδιού .
Ακόμη, πρέπει να γίνονται  συχνοί και σχολαστικοί καθαρισμοί των  χώρων όπου υπάρχουν σταυλικές  εγκαταστάσεις ή οικόσιτα ζώα. Ο  καθαρισμός  λιμναζόντων υδάτων από τις ποτίστρες των  ζώων να αποτελεί καθημερινή φροντίδα, όπως και κάθε τι που θα μπορούσε να αποτελέσει γενεσιουργό αιτία κουνουπιών.
Με την παρούσα επιστολή θέλουνε  όλους τους συνδημότες μας, όχι μόνο να τους καταστήσουμε  κοινωνούς του προβλήματος, αλλά και ταυτόχρονα αρωγούς σε μια περισσότερο και ουσιαστικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος ,ώστε να έχουμε αποτελεσματικότερες συνθήκες γενικής υγιεινής και λιγότερες  εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.
Επίσης  θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ,πως η Δημοτική Αρχή λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ,με τα μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει και που  απαιτούνται σε συνεργασία με τις Υπηρεσίας Υγείας του νομού, καθώς και με κάθε εμπλεκόμενο, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί έγκαιρα στις απαιτήσεις του όλου προγράμματος.
Προς την κατεύθυνση αυτή ,θέλουμε ακόμη να τονίσουμε, πως κομβική σημασία έχει η συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών  Συμβουλίων, που γνωρίζουν την περιοχή και τα προβλήματα καλύτερα από όλους μας και άρα η βοήθεια τους είναι πολύτιμη .Με δεδομένη την συμμετοχή σας σ αυτή την προσπάθειά μας, σας ευχαριστώ πολύ.

Με τιμή
Ο  Αντιδήμαρχος
του  Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού
ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Χαλκίδης Ισαάκ