Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η 8η του Μάρτη σύμβολο Αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα!

 
 Η 8η του Μάρτη σύμβολο Αγώνα θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα!
Για σένα γυναίκα,


·           του μεροκάματου, που αγωνιάς καθημερινά αν θα σε πληρώσει το αφεντικό σήμερα και αν θα έχεις δουλειά αύριo,
·         του μικροχώραφου, που το σπέρνεις με κόπο για να φτωχοζείς και καρπίζει για να γεμίζουν άκοπα τα θησαυροφυλάκια της τράπεζας και ο κορβανάς του κάθε κερδοσκόπου,
·          του φτωχομάγαζου, που ανασαίνεις με το βραχνά του αρπαχτικού πολυκαταστήματο, που βλέπεις διαρκώς τη ζωή σου να χειροτερεύει,
·         των ληξιπρόθεσμων προγραμμάτων κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς, σε υποβαθμισμένες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας της Τοπικής Διοίκησης, διάφορων ΜΚΟ και "κοινωνικών συνεταιρισμών"

Η μέρα της γυναίκας

·         δεν είναι ένα μπουκέτο λουλούδια μέσα στη μιζέρια της καθημερινότητάς σου,
·         δεν είναι μια ακόμα κουβέντα στην τηλεόραση για το πόσο «ωραία» και «καλή» είσαι, όταν δεν θέλουν να σκέφτεσαι πόσο «υποτιμημένη» και «ανισότιμη» σε λογαριάζουν,
·         δεν είναι ένα και μοναδικό βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος που την άλλη κιόλας μέρα θα αντικατασταθεί από μια ανούσια ζωή μοναχικής απελπισίας,
Η 8 Μάρτη είναι μια φωνή που έρχεται από ένα μακρινό παρελθόν και κατευθύνεται σ’ ένα αισιόδοξο μέλλον!

·         Είναι η φωνή της φάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας ίσο μισθό για την ίση δουλειά τους με τους άντρες συντρόφους τους, λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες όπου χόντραιναν με τον ιδρώτα, το αίμα και τη φτώχεια τους την κοιλιά και το πορτοφόλι του εργοδότη!
·         Είναι η φωνή της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν και των σοσιαλιστριών της Συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη του 1910, που τίμησαν τις ιστορικές διαδηλώσεις των αμερικανίδων εργατριών, αφιερώνοντας τη μέρα αυτή στις εργαζόμενες γυναίκες όλου του κόσμου και στον αγώνα τους!
·         Είναι η φωνή των 60 εργατριών του υφαντουργείου του Ρετσίνα, που έκαναν το 1892 την πρώτη γυναικεία απεργία στην Ελλάδα, όταν μειώθηκε το ισχνό μεροκάματό τους ενώ τ’ αφεντικά αποκτούσαν το πέμπτο εργοστάσιό τους!
·         Είναι η ματωμένη φωνή των καπνεργατριών του 1924, του 1926, του 1927, του 1936, που μήτε ο θάνατος δεν μπορεί να την κάνει να σωπάσει!

Είναι η δική σου φωνή! Σήμερα, η δική σου φωνή μπορεί ν’ ακουστεί στα πέρατα του κόσμου!
·         Ένωσέ τη με τις εκατομμύρια άλλες φωνές των γυναικών που έχουν συμφέρον να απαλλαγούν από την ταξική εκμετάλλευση κι από τη διπλή καταπίεσή τους.
·         Σπάσε τις αλυσίδες του φόβου σου και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου.
·         Βγες από το μικρόκοσμο της κουζίνας σου, γιατί εκεί καμιά λύση στα προβλήματά σου δεν θα βρεθεί, ούτε για σένα ούτε για τα παιδιά σου.
·         Πέταξε τους παραμορφωτικούς καθρέφτες κι απαλλάξου από την ψεύτικη εικόνα του εαυτού σου.
·         Απόρριψε την πλάνη του «δε γίνεται τίποτα» και ξεφορτώσου τις αυταπάτες για λύσεις που τάχα υπάρχουν πέρα και έξω από σένα. Αυτοί που σε εκμεταλλεύονται έχουν συμφέρον από την απομόνωση και από την παραίτησή σου.
·         Ένωσέ τη με τις γυναίκες- θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.
·         Δείξε την αλληλεγγύης σου στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας
·         Πάλεψε κατά της εμπλοκής, συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς του, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
·         Πάλεψε ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά.
Το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο
για μας και τις οικογένειές μας.

Εξαρτάται από τη δική μας θέληση και δράση, τη συμμετοχή μας στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους να βαδίσουμε αγωνιστικά στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Ένα μέλλον που θα είμαστε απαλλαγμένες από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή- λάστιχο, χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

8η Μάρτη: Σύμβολο Αγώνα. Θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα!!!
Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.