Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Παράταση για την έκθεση φωτογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με θέμα την Εξωτερική Ιεραποστολή

          Έχοντας συμπληρώσει ήδη μια επιτυχημένη πορεία, η Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα την Εξωτερική Ιεραποστολή  και τίτλο «Εκκλησία γίνεται
όταν ανοίγεται» λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, αλλά και του αυξημένου αριθμού επισκέψεων των σχολείων της Πιερίας, παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 18 Μαρτίου.
Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται  από το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής» που έχει ορισθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» και οι ώρες λειτουργίες είναι καθημερινά,  11:00-12:30 και 17:00-20:00.
Μέσα από τις φωτογραφίες αναδεικνύεται η προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών. Ταυτόχρονα αποτυπώνονται στιγμιότυπα μέσα από την ζωή των αδελφών Χριστιανών στην Αφρική και σε άλλες χώρες της Ιεραποστολής


Η έκθεση επιχειρεί να φωτίσει και να συνοψίσει γνωστές και άγνωστες, τωρινές και παλαιότερες πτυχές των Ορθοδόξων ιεραποστολικών κλιμακίων σε  κάθε γωνιά της γης. Ανθρώπων που έταξαν τη ζωή τους στη διάδοση του Ευαγγελίου εις «πάντα τα έθνη», χωρίς διάθεση προσηλυτισμού ή πολιτικές επιδιώξεις, αλλά ως συνέχεια του έργου των Αγίων Αποστόλων.
Στις εικόνες αποτυπώνεται με το ιδιαίτερο βλέμμα των φωτογράφων η πνευματική αυτή προσφορά, ιδιαιτέρως στις «αναπτυσσόμενες» χώρες του «τρίτου κόσμου» που συνοδεύεται από την προσφορά μόρφωσης, υποδομών (πηγαδιών για την άντληση πόσιμου νερού κλπ.), ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υλικών αγαθών, στοργής και αγάπης στους ανθρώπους των περιοχών αυτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση παρουσιάζονται έργα  από το φωτογραφικό αρχείο του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Ιεραποστολικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων.