Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Διεθνή συνεργασία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας για την ασφάλεια

Μεγάλη αναγνώριση για τον Τομέα Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας καθώς είναι η πρώτη σχολή εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας
που γίνεται πιστοποιημένο κέντρο εκπαίδευσης της ρωσικής πολεμικής τέχνης SYSTEMA


Η SYSTEMA είναι η τεχνική αυτοάμυνας που εκπαιδεύονται οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις και έχει ως στόχο την εξουδετέρωση του αντιπάλου με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Η μεγάλη συνεργασία που σύναψε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας με την SYSTEMA AKADEMIE WEITZEL που έχει ως έδρα τη Γερμανία, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του Τομέα Ασφαλείας Προσώπων & Υποδομών να εκπαιδευτούν σε μια πολεμική τέχνη που τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η ζήτηση της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βασικός εισηγητής των σεμιναρίων της SYSTEMA είναι ο κύριος Andreas Weitzel, ο οποίος από το 1999 εκπαιδεύει προπονητές σε όλη την Ευρώπη. Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του:

Ο Andreas Weitzel  γεννήθηκε το 1974 και ήδη από την παιδική ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες. Πρώτος του δάσκαλος ήταν ο ίδιος ο πατέρας του, Waldemar Weitzel, o οποίος και του δίδαξε απλές τεχνικές όπως Judo, Sambo, Box και Karate. Στα 8 ξεκίνησε με το ελληνορωμαικό ρινγκ και για τα επόμενα 15 χρόνια ασχολήθηκε με την εκμάθηση και τη διδασκαλία πολλών ευρωπαϊκών & ασιατικών πολεμικών τεχνών. Συμμετείχε σε αγώνες και απέκτησε εμπειρία στο Sambo, το Judo, το Box, το Karate, το Kung Fu και το Ninjutsu. Έχει δύο Master διπλώματα στο Esdo και έμαθε επίσης Aikido, Jiu-Jitsu, Kickboxing, BJJ, JeetKuneDo και Kali. Από το 1997, ξεκίνησε τη μελέτη της ρωσικής πολεμικής τέχνης «Systema» και την ίδια χρονιά ίδρυσε τη δική του σχολή με το όνομα SYSTEMA AKADEMIE WEITZEL. Το 1999 απέκτησε και τη δεύτερη πιστοποίηση εκπαιδευτή, η οποία του επέτρεψε να διδάξει τη SYSTEMAστην Ευρώπη.

Ο AndreasWeitzel είπε για την συνεργασία:

«Η συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή, καθώς γνωρίζουμε το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο που παρέχει στους σπουδαστές του, αλλά ταυτόχρονα είναι και πρόκληση καθώς καλούμαστε ως συνεργάτες πλέον, να φέρουμε και στην Ελλάδα την πολεμική τέχνη SYSTEMA, η οποία διαφοροποιεί όχι μόνο την τεχνική του ασκούμενου, αλλά και τον τρόπο που σκέφτεται!»

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9 – Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406