Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΠITI MOY ΣΠITAKI MOY.... TEΛOΣ EΠOXHΣ...

ΣΠITI MOY ΣΠITAKI MOY.... TEΛOΣ EΠOXHΣ...

           «Οι στίχοι του Ν. Γκάτσου στο γνωστό τραγούδι, υπογραμμίζουν τη σχέση που
διαχρονικά έχει ο Έλληνας με το σπίτι του, όχι επειδή αποτελεί γι’ αυτόν μία οικονομική επένδυση, αλλά διότι στο σπίτι του στεγάζει την οικογένειά του, τα παιδιά του, τη ζωή του, τα όνειρά του. Είναι κοινή παραδοχή εξάλλου για την ελληνική πραγματικότητα, ο ‘’ιερός’’ χαρακτήρας της οικογενειακής στέγης και αυτή ακριβώς η διαπίστωση αξιολογήθηκε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και προέκυψε το έξυπνο σύνθημα ‘’κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη’’. Οι εξελίξεις όμως καταδεικνύουν ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μόνο ένα προεκλογικό σύνθημα που επλήγη, όπως και πολλά άλλα από το φαινόμενο της καθολικής αμνησίας.
           Έτσι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με μοναδική ασυνέπεια λόγων και έργων, υπερψήφισε το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ένα νομοθέτημα με πλείστες ασάφειες, αοριστίες και κενά. Ας μην θριαμβολογούν επομένως για άλλη μία φορά, για σκληρές και πετυχημένες πολιτικές διαπραγματεύσεις κι ας πάψει πια η μετάθεση ευθυνών του τύπου ‘’φταίνε τα προηγούμενα 40 χρόνια’’, ‘’φταίνε οι άλλοι για την κρίση, για τα μέτρα’’.

          Η αλήθεια είναι μία και αδιαμφισβήτητη: πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία, πολλοί Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους και αυτό φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ».