Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να αποζημιωθούν οι Έλληνες μεταφορείς από την Ε.Ε. για το ρωσικό εμπάργκο

Να αποζημιωθούν οι Έλληνες μεταφορείς από την Ε.Ε. για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του ρωσικού εμπάργκο ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο
Στρασβούργο χθες 9/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ανέφερε ότι η ψυχροπολεμική σύγκρουση
Ε.Ε.- Ρωσίας έχει προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία του Ευρωπαϊκού Νότου. Στις 9 Αυγούστου 2014, επισήμανε ο Νότης Μαριάς ''κατέθεσα Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητούσα την πλήρη αποζημίωση όχι μόνο των αγροτών της Ελλάδας αλλά και των μεταφορικών ελληνικών επιχειρήσεων''.
Όπως σημείωσε ο Νότης Μαριάς, οι Έλληνες μεταφορείς έχουν ήδη απολέσει πάνω από
10 εκατ. ευρώ αφού το 40% των ελληνικών αγροτικών προϊόντων εξάγονται στη Ρωσία και μεταφέρονται με φορτηγά.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς υπενθύμισε ότι όταν είχε γίνει το εμπάργκο της Ε.Ε. κατά της Πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1992 με τους Κανονισμούς 525/92 και 266/93, οι Έλληνες μεταφορείς είχαν αποζημιωθεί.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: ''Τώρα έχω εδώ έγγραφο της Επιτροπής με ημερομηνία 9/12/2014 που ενημερώνει τους Έλληνες μεταφορείς ότι δεν μπορεί να είναι δικαιούχοι αποζημίωσης από την Ε.Ε. για τη ζημιά που υπέστησαν από το ρωσικό εμπάργκο που ήταν αντίμετρα στα περιοριστικά μέτρα που πρώτη επέβαλε η Ε.Ε. Εμπαίζει λοιπόν η Επιτροπή τους Έλληνες μεταφορείς καλώντας τους να βρουν μόνοι τους λύση στο πρόβλημά τους προσαρμόζοντας την επιχειρηματική τους δράση. Κρίμα κύριοι της Επιτροπής''. 

Το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: