Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων ενοίκων μονοκατοικίας

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για την υπόθεση νεαρός αλλοδαπός από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου

Λίγες μόνο ώρες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου να φθάσουν στα ίχνη επίδοξου ληστή και να θέσουν τέλος στην εγκληματική του δράση.
Συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 21χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (09-03-2015) τα μεσάνυχτα, στην Μαραθούσα Χαλκιδικής ο 21χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν μονοκατοικία όπου διέμενε ηλικιωμένο ανδρόγυνο και εισήλθαν παράνομα στο εσωτερικό της. Ακολούθως με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τους ενοίκους και αφού αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του 77χρονου άνδρα το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή.
Εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 21χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ως ο δράστης, της σε βάρος του ληστείας και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ο συλληφθείς, με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.