Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Νίκησε η Αυτοδιοίκηση και η ωριμότητα του ελληνικού λαού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
19/05/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προκύπτει πολιτικό μήνυμα από τις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές;
Προφανώς.
Κατ’ αρχήν, ότι νίκησε η Αυτοδιοίκηση.
Σε όλη την Ελλάδα, ο κόσμος επέλεξε στελέχη που εδώ και πολλά χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον τόπο τους, είτε μέσω της αυτοδιοικητικής παρουσίας τους, είτε μέσω της παρουσίας τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε και τα δύο.
Ακόμη και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο της Αθήνας, όπου καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να επιβληθεί η κομματική πόλωση, τα στελέχη που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση και την έχουν υπηρετήσει, πέρασαν καθαρά στον δεύτερο γύρο.
Αυτό οδηγεί στο εξόχως πολιτικό συμπέρασμα ότι ο κόσμος και μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών επέλεξε την σταθερότητα και την ασφάλεια, δίνοντας την εμπιστοσύνη του στα πρόσωπα
που στάθηκαν δίπλα του στα τελευταία ζοφερά χρόνια της κρίσης – και όχι σ’ αυτούς που τους υπόσχονται τεχνητούς παραδείσους.
Και αυτό πάλι οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει να πειραματιστεί και να θέσει σε κίνδυνο όσα με μεγάλες θυσίες πέτυχε η χώρα αυτά τα χρόνια, κλωτσώντας την καρδάρα με το γάλα και ψηφίζοντας στα τυφλά το κενό περιεχομένου σύνθημα της «ανατροπής».
Επιλέγοντας (στη συντριπτική πλειονότητα των περιφερειών και των δήμων) τα πρόσωπα που στάθηκαν δίπλα τους – και επομένως θα σταθούν και πάλι στα επόμενα χρόνια που επίσης δεν θα είναι εύκολα – οι Ελληνίδες και οι Έλληνες για άλλη μια φορά απέδειξαν την ωριμότητά τους και το γεγονός ότι δεν πιστεύουν σε λόγια του αέρα.
Υπό αυτήν την έννοια, ο λαός απέρριψε το πολωτικό μήνυμα «τρεις εκλογικές μάχες, μία νίκη» που από την πρώτη στιγμή έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του αρχηγού του στην «πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής», της 7ης Μαρτίου.
Ο λαός απέρριψε, σ’ αυτήν την πρώτη φάση της εκλογικής αναμέτρησης, και το πολωτικό σύνθημα «Ψηφίζουμε και φεύγουνε».
Ο λαός απέρριψε και την προτροπή «να σαρωθούν οι βλαχοδήμαρχοι» που ακούστηκε από τα χείλη του κ. Τσίπρα ήδη από την ομιλία του στην Κ.Ε. του κόμματός του, στις 31 Αυγούστου 2013.
Απέρριψε και το «κάλεσμά» του από την Κομοτηνή (14 Μαρτίου 2014) για «καθαρή, μεγάλη, αδιαμφισβήτητη νίκη και στις 3 κάλπες».
Απέρριψε και το άλλο «κάλεσμα» (Κρήτη, 22 Απριλίου 2014), «να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα σε όλες τις κάλπες, ώστε ούτε μια μέρα να μην μπορούν να σταθούν οι εκπρόσωποι του άξονα της καταστροφής», συνοδευόμενο από το σύνθημα «Στις 18 και στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε».
Απέρριψε όλες τις ύβρεις και την προτροπή που ακούστηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Πειραιάς, 9 Μαΐου) – «πάρτε μαζί σας τα προσωπικά σας είδη και φύγετε».
Διέψευσε και την διαβεβαίωση (16 Μαΐου, συγκέντρωση για τις υποψηφιότητες Δούρου – Σακελλαρίδη) ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές και με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού και παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας».
Και τέλος, διέψευσε και τη δήλωση Τσίπρα (Έθνος της Κυριακής, 11 Μαΐου), σύμφωνα με την οποία «δεν προκύπτει από πουθενά ότι ενδέχεται να χάσουμε τη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ξεκάθαρο μήνυμα για να φύγουν».
Είναι στιγμή για πανηγυρισμούς;
Ναι, αλλά όχι κομματικούς.
Αυτό για το οποίο αξίζει να πανηγυρίσουμε είναι η αντοχή, η ωριμότητα και η οξυδέρκεια του ελληνικού λαού, που έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες των καινούργιων «λεφτά υπάρχουν» και στα διχαστικά τους μηνύματα…