Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας ως τα λοιπά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονταν σε πλήθος διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες στην Πιερία και Λάρισα

Αρχικά, είχε συλληφθεί ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και αναζητούνταν ένας 26χρονος ομοεθνής του, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στη
Σκοτίνα Πιερίας την 11.05.2014
Επιπλέον, είχε συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας για πλαστογραφία
Εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος στη Νότια Πιερία και στη Λάρισα
Σε συνέχεια του από 13.05.2014 Δελτίου Τύπου μας, ανακοινώνεται ότι ύστερα από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ταυτοποιήθηκαν δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 38 και 35 ετών ως τα λοιπά μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενεχόταν σε πλήθος διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες κυρίως στη Νότια Πιερία, αλλά και στη Λάρισα, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κορινθία.
Υπενθυμίζεται ότι, αρχικά είχε συλληφθεί ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και αναζητούνταν ένας 26χρονος ομοεθνής του, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στη Σκοτίνα Πιερίας την 11.05.2014. Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της ληστείας, είχε συλληφθεί ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας για πλαστογραφία.
Από την περαιτέρω εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πειστηρίων, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας διέπραξαν άλλες πέντε (5) διαρρήξεις και κλοπές στη Νότια Πιερία και στη Λάρισα.
Ειδικότερα, εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις :
  • Απόπειρα κλοπής την 19.04.2014 βραδινές ώρες στην οικία ενός 67χρονου στον Πλαταμώνα Πιερίας, από την οποία δεν αφαιρέθηκε τίποτα, διότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον 67χρονο και τράπηκαν σε φυγή.
  • Διάρρηξη στην οικία ενός 61χρονου κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου έως μεσημβρινές ώρες της 20.04.2014 στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας, από την οποία αφαιρέθηκε μία ηλεκτρική συσκευή, αξίας 900 ευρώ.
  • Διάρρηξη στην οικία μίας 81χρονης νυχτερινές ώρες της 07.05.2014 στον Νέο Παντελεήμονα Πιερίας, από την οποία αφαιρέθηκαν διάφορα κοσμήματα αξίας 200 ευρώ.
  • Κλοπή Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκίνητου ενός 41χρονου από περιοχή του Κιλελέρ Λάρισας νυχτερινές ώρες της 15.04.2014, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την 18.04.2014 σε αγροτική περιοχή του Πλαταμώνα Πιερίας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
  • Διάρρηξη στην οικία ενός 74χρονου κατά το χρονικό διάστημα από 13.04.2014 έως 27.04.2014 στους Νέους Πόρους Πιερίας, από την οποία αφαιρέθηκαν μια τηλεόραση και διάφορα ενδύματα και αντικείμενα.
Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 30 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και κλοπών-διαρρήξεων οικιών, καθώς και 1 ληστεία, κυρίως στη Νότια Πιερία, καθώς και στη Λάρισα, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κορινθία.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα για πλαστογραφία και άλλα αδικήματα, εκκρεμούσαν αποφάσεις του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιεράπετρας και του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες καταδικάσθηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 Ευρώ, για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Οι δύο αρχικά συλληφθέντες προφυλακίστηκαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Κατερίνης.
Η συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ σε βάρος των λοιπών τριών υπηκόων Αλβανίας εκδόθηκαν επίσης σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Κατερίνης.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των ανωτέρω και τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.