Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΕΠΑΜ: Ψηφίζουμε για να φύγουν, ή για να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ε.Πα.Μ.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) εκφράζει την βαθειά ανησυχία του για την διαφαινόμενη αυριανή κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Δηλώνουμε ότι μια τέτοια
προοπτική θα μας βρει αταλάντευτα και δυναμικά απέναντι, αφού μόνο δεινά θα φέρει στο λαό και την πατρίδα. 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι στα κόμματα αυτά (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δεν υπάρχουν και πρόσωπα ή δυνάμεις που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και δεν φέρουν την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους. Ωστόσο σήμερα δεν πρωταγωνιστούν. Και ασφυκτιούν. Αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, το οποίο δεν θα είναι κομματικό σχέδιο αλλά εθνική υπόθεση».
Η δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με τα σημερινά κυβερνητικά κόμματα αν αποκηρύξουν τις ηγεσίες και την πολιτική τους, επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική αλλαγή πλεύσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και επισημοποιεί με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την ανάληψη και νέων δεσμεύσεων της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ξένους αποικιοκράτες.
Αν συνδυαστεί δε και με την πρόσφατη συνέντευξη του Μ. Γλέζου στην Ελευθεροτυπία ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συμμαχίας με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εφόσον η εντολή από τον λαό δείξει προς την κατεύθυνση μετεκλογικών συνεργασιών ή αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σκιαγραφεί μια στροφή 180 μοιρών ενός μεγάλου εύρους των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το Ε.Πα.Μ., έγκαιρα και επανειλημμένως, προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για τους εξωχώριους σχεδιασμούς που επιτάσσουν μια αυριανή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ (με άλλη ηγεσία βέβαια), δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πλήθος άλλων στελεχών της ηγετικής ομάδας του κόμματος, σαφέστατα προλειάνουν το έδαφος για την αυριανή «κωλοτούμπα», την οποία θα επιχειρήσουν να «περάσουν» στον κόσμο σαν ανάγκη «εθνικής σωτηρίας».
Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα του λαού μας δεν θα έχουν τελειωμό ούτε με «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση. Η χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα –και μάλιστα παραμονές δημοτικών και περιφερειακών εκλογών- δύο τινά μπορεί να σημαίνουν. Ή επιχειρείται το κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ των δύο κομμάτων (που αυτή την στιγμή κυμαίνεται σε διψήφια ποσοστά), αποδιώχνοντας σκοπίμως ευρείες μάζες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μην καταγραφεί εκλογική παντοδυναμία κανενός κόμματος, ή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσώπως προλειάνει το έδαφος για μετεκλογική συνεργασία με μέρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αν όχι με τα ίδια τα κόμματα υπό άλλες ηγεσίες.
Το Ε.Πα.Μ. δηλώνει κατηγορηματικά ότι μια τέτοια εξέλιξη, που βεβαίως και θα βρει απέναντι ολόκληρο τον χειμασμένο λαό, θα αναλάβει πρωτοβουλίες οργάνωσης και συντονισμού της λαϊκής αντίστασης απέναντι στην λαίλαπα της μετεξελισσόμενης χούντας. Καμία νομιμοποίηση δεν έχει ο όποιος Τσίπρας να υπόσχεται συγχωροχάρτια στους προδότες της σημερινής συγκυβέρνησης.
Αλήθεια, κύριε Τσίπρα, σε ποια πρόσωπα και δυνάμεις αναφέρεσαι μέσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν την ιδιοτέλεια και την ευθύνη των επιλογών των ηγεσιών τους; Ποιοι είναι εκείνοι που ασφυκτιούν τάχα και αναζητούν την χειραφέτησή από τις ηγεσίες τους; Και ποιοι θα μπορούσαν άραγε να συμβάλουν στο μεγάλο και δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, όπως διατείνεσαι; Εκείνοι που ψήφισαν -και συνεχίζουν να ψηφίζουν- όλα τα εκτρωματικά νομοσχέδια που οδηγούν σε γενοκτονία έναν ολόκληρο λαό; Εκείνοι που παράδωσαν με την ψήφο τους αμετάκλητα και άνευ όρων την εθνική κυριαρχία στους αιμοδιψείς αποικιοκράτες; Εκείνοι που ωθούν βιαίως σε αυτοκτονία χιλιάδες συμπολιτών μας; Εκείνοι που μας έκλεψαν την ελπίδα και το χαμόγελο από τα χείλη; Εκείνοι που επισήμως, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση καταπέλτη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, έχουν καταπατήσει όλα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα; Μ’ αυτούς θα συγκυβερνήσεις κ. Τσίπρα;
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, παραμένοντας σταθερά και αμετάκλητα πιστό στις  αγωνιστικές, πατριωτικές και δημοκρατικές παραδόσεις, θέσεις και αξίες του λαού μας, προβλέπει, ότι πολύ σύντομα όλοι εκείνοι με τους οποίους τόσο πρόστυχα φλερτάρει ο αυριανός επίδοξος πρωθυπουργός, θα περάσουν από δίκαιη δίκη για τα εγκλήματά τους κατά του ελληνικού λαού. Και μαζί μ’ αυτούς και όσοι από την «άλλη πλευρά» επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τις εθνοπροδοτικές τους πράξεις. Δίνουμε όρκο τιμής γι’ αυτή μας την δέσμευση. Όρκο τιμής στους παππούδες και τους γονείς μας, όρκο τιμής και στα παιδιά και τις γενεές που έρχονται.
Τούτος ο πόλεμος στο τέλος θα είναι νικηφόρος για τον λαό μας.