Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Γ.Φαρμάκης: Κρίθηκαν οι εκλογές, εμείς οι νικητές!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Συνδυασμό Ευθύνης Γιώργου Φαρμάκη
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ. 

ΚΙ ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΤΥΠΩΣΕ Ο Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΣΑΝ …ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!

Με τη φράση «η μάχη των εκλογών κρίθηκε, εμείς θα είμαστε οι νικητές!» έκλεισε την τελευταία προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου.
Ήταν μια καθόλα εμπνευσμένη ομιλία μπροστά σε ένα πλήθος κόσμου που είχε πλημμυρίσει την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Ήταν μια ομιλία γεμάτη συναισθήματα αλλά και επιχειρήματα, μια ομιλία που έδινε δυναμικές απαντήσεις σε επικριτές αλλά και θάρρος και βεβαιότητα σε υποστηρικτές.

Η ομιλία του Γ.Φαρμάκη
Στην αρχή της ομιλίας του ο Γιώργος Φαρμάκης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του δήμου τα τελευταία 3,5 χρόνια. Επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, ότι ο δήμος παρέλαβε υπέρογκα χρέη και δυσβάστακτα προβλήματα, αλλά μηδένισε τα χρέη και μείωσε κατά πολύ τα προβλήματα.
Συγκεκριμένα, θύμισε ότι από τις 2/1/2011, όταν δηλαδή άρχισε να λειτουργεί ο νέος δήμος, άρχισαν και οι κατασχέσεις χρημάτων από ιδιώτες. «Χρωστούσαν και της Μιχαλούς», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φαρμάκης, γι αυτό και η πρώτη διοίκηση του Δ.Δίου-Ολύμπου άρχισε έναν πολύ σκληρό αγώνα αποπληρωμής των χρεών και παράλληλα έδωσε βάρος όχι τόσο  στο Λιτόχωρο αλλά σε άλλα χωριά που είχαν και τα περισσότερα προβλήματα.
Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε και μια απάντηση στις κατηγορίες εκείνων που κάνουν λόγο για δήθεν τοπικιστική νοοτροπία των Λιτοχωριτών. Όπως εξήγησε, οι Λιτοχωρίτες τρέφουν αγάπη για το χωριό τους, δεν είναι όμως τοπικιστές, αφού, για παράδειγμα, από το 1985 οι Λιτοχωρίτες δέχθηκαν τα σκουπίδια του μισού νομού Πιερίας. Τόνισε δε ότι δεν τίθεται ζήτημα διαμάχης μεταξύ χωριών του δήμου, δεδομένου ότι «εμείς βλέπουμε όχι ένα μόνο χωριό ή έστω κάποια χωριά αλλά ένα μεγάλο χωριό, που λέγεται Δ.Δίου-Ολύμπου».
Εξέφρασε δε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους «διετέλεσαν δήμαρχοι σ’ αυτόν τον τόπο», επειδή κράτησαν νοικοκυρεμένο τον δήμο και επανέλαβε ότι έγιναν, αλήθεια, λίγα στο Λιτόχωρο, επειδή υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες σε άλλα χωριά. Λειτούργησε, για παράδειγμα, ο βιολογικός  με τα λύματα του Λιτοχώρου. Στη συνέχεια, βέβαια, προωθήθηκαν ενέργειες, ώστε ο βιολογικός να δεχθεί  σε λιγο καιρό λύματα και από άλλες περιοχές. Μεταφέρθηκε η Πυροσβεστικη, λειτούργησε το νέο διυλιστήριο νερού.     Ακόμη, ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη ενέργειες για τη μεταφορά του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου στον χώρο του πρώην ΙΚΑ.  Τωρα ήρθε η ωρα να ξαναδούμε το ΠΑΖΑΡΙ , να προχωρήσει ο περιμετρικος δρόμος κλπ
Στο μέλλον πάντως, όπως σημείωσε, μπορούν να γίνουν περισσότερα για όλον τον δήμο αλλά και για την έδρα του δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, αφού βάλαμε τάξη στον δήμο, σήμερα μπορούμε να αισιοδοξούμε, επειδή μπορούμε να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος», όπως ανέφερε.

Απαντήσεις σε επικριτές
Στη συνέχεια, επικέντρωσε τον λόγο του σε επικρίσεις που ακούγονται από κάποιους άλλους υποψηφίους οι οποίοι, όπως διαπίστωσε, αισθάνονται ότι υπάρχει αέρας νίκης στον Συνδυασμό Ευθύνης, γι αυτό και ευρισκόμενοι σε κατάσταση πανικού βγάζουν τα τελευταία τους όπλα: Δηλαδή, τα ταξίματα, τους διορισμούς, τη βία… «Έτσι θέλουν να κυβερνήσουν;», αναρωτήθηκε, εισπράττοντας τα δυνατά χειροκροτήματα του κόσμου. «Θέλουν να κυβερνήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο; Και με κλωτσιές; Αυτό είναι το νέο ήθος; Κλωτσάμε όπου δεν γίνεται η δουλειά μας;» είπε αναφερόμενος σε πρόσφατο θλιβερό επεισόδιο που σημειώθηκε μετά από επίσκεψη υποψηφίου στο δημαρχείο.
Μιλώντας, επίσης, για τη «βαθμολογία» που ανακοίνωσε υποψήφιος δήμαρχος ως προς τη διοίκηση του δήμου και βάζοντας «μηδέν σε όλα», ο Γιώργος Φαρμάκης απάντησε ότι «εμείς το μόνο που μηδενίσαμε ήταν το χρέος. Εμείς παντού ήμασταν παρόντες, ενώ εκείνος (ο επικριτής υποψήφιος) απουσίαζε από πολλά δημοτικά συμβούλια ενώ ήταν και απών από σοβαρά θέματα του δήμου».
Στο επιχείρημα ότι κάποιοι υποψήφιοι ενώσαν τις δυνάμεις τους διευκρίνισε ότι «τους συνδυασμούς δεν τους κάνουν οι πολιτικοί, τους κάνουν οι κοινωνίες, οι πολίτες». Και πρόσθεσε: «Λένε πως ένωσαν τις δυνάμεις τους. Εγω λέω πως ένωσαν τις αδυναμίες τους. Και δυο αδυναμίες δεν μπορούν ποτέ να φτιάξουν μια δύναμη. Δυο αποτυχίες δεν μπορούν να φτιάξουν ποτέ μια επιτυχία, δυο αρνηςεις δεν μπορεί ποτε να κάνουν μια κατάφαση" υποστήριξε.
Επίσης άφησε αιχμές για συνυποψήφιό του λέγοντας: «Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφιος όχι επειδή θέλω να κατέλθω αργότερα για βουλευτής, ούτε όμως κατήλθα ποτέ για βουλευτής και απέτυχα, βάζοντας τώρα υποψήφιος δήμαρχος, όπως έκαναν άλλοι. Ήμουν, είμαι και παραμένω παιδί της τοπικής αυτοδιοίκησης, παιδί δικό σας», δήλωσε.
Μιλώντας ακόμη για τα πολιτικά «τζάκια» και για εκείνους που «κουβαλούν ονόματα βαριά», είπε ότι «δεν αρκεί να κουβαλάς ένα βαρύ όνομα, πρέπει και να μπορείς και να το διαχειριστείς, διαφορετικά κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς καιροσκόπος και αριβίστας».
Και συνέχισε: «Δεν είχα πατέρα υπουργό, δεν είχα παππού υπουργό, μήπως πρέπει να ζητήσω συγγνώμη γι αυτό; Μήπως πρέπει να ζητήσω συγγνώμη επειδή ο πατέρας μου, ο Αργύρης Φαρμάκης, καλιεργει.        ακόμη τριφύλλια στο Βαρικό; Μόνο με κληρονομικό δικαίωμα κάποιοι πρέπει  να κυβερνούν αυτόν τον τόπο; »
Απάντησε όμως στις επικρίσεις και στο ειρωνικό ερώτημα, ποιος είναι ο Φαρμάκης αλλά και στη λεκτική επίθεση που δέχθηκε «ότι είναι ένας λογιστής που κάνει τη διαδρομή από το Λιτόχωρο στην Κατερίνη», όπως είπε συνυποψήφιός του. «Είμαι υπερήφανος που είμαι λογιστής και όχι ένας μεσίτης, μεσίτης ψεύτικων ελπίδων και  οτιδήποτε αλλο μπορεί να βάλει το μυαλό σας», είπε με δυνατή φωνή, καταχειροκροτούμενος. 
Για εκείνους που λένε ότι ο Γιώργος Φαρμάκης μετά τις εκλογές θα πάει σπίτι του, εκτίμησε ότι θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο. «Έχω την αίσθηση ότι κάποιοι άλλοι θα κάνουν μια μεγάλη διαδρομή επιστρέφοντας στην Αθήνα και μάλιστα με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Και γι αυτό να είστε σίγουροι, γι αυτό  είμαι σίγουρος κι εγώ, είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος ο λαός θα δώσει την απάντηση στην κάλπη της 18ης Μαΐου».
Και γι αυτούς που ισχυρίζονται ότι αγαπούν αυτόν τον τόπο, έστω και εξ αποστάσεως, εξήγησε ότι «η αγάπη είναι μια βιωματική σχέση. Αν δεν είσαι εδώ, δεν μπορείς να αγαπήσεις αυτόν τον τόπο. Αν είσαι τουρίστας, βλέπεις τον τόπο αυτόν σαν τουρίστας».

Το καράβι του Δ.Δίου-Ολύμπου
Το 2011, είπε ο Γιώργος Φαρμάκης σε μια αποστροφή του λόγου του, το καράβι του Δ.Δίου-Ολύμπου ξεκίνησε ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, με φουρτούνες και τρικυμίες. Όλοι ήμασταν στις θέσεις μας και παλεύαμε με τα κύματα και τα προβλήματα. Κάποιοι σήμερα δεν είναι κοντά μας, όπως ο αείμνηστος Μιχάλης Λαλούμης, ο πρώτος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου.
Όμως, είπε, τελικά το καράβι έπιασε το λιμάνι της σταθερότητας και της σιγουριάς. Σήμερα ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι με νέο καπετάνιο και ανανεωμένο πλήρωμα και οφείλουμε αυτό το καράβι να το οδηγήσουμε στο λιμάνι της προοπτικής, στο λιμάνι της ανάπτυξης. «Σε ποιον λοιπόν θα εμπιστευθείτε το τιμόνι;», αναρωτήθηκε.
«Ποιος είναι αυτός που θα βάλει πλώρη το καράβι για το λιμάνι της ανάπτυξης; Ποιος θα μπορέσει να το διαχειριστεί μέσα σε θάλασσες και τρικυμίες; Και από πού; Από την Αθήνα; Ή θα το διαχειριστεί με τους αναπληρωτές του;», αναρωτήθηκε και πάλι. Αμέσως μετά όμως απάντησε σ’ αυτά ερωτήματα που εκ των πραγμάτων τίθενται, λέγοντας: «Το νέο ΕΣΠΑ χρειάζεται στιβαρά χέρια, το αντικείμενο το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα, γι αυτό και θα μας εμπιστευθείτε».
Μιλώντας επίσης για τις ξόβεργες που κάποιοι στήνουν για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών, αναφέρθηκε σε μια φράση του Ελύτη. Με ξόβεργες λέει ο Ελύτης, μπορείς να πιάσεις πουλιά, όχι όμως  το κελαηδιςμα τους.   Εκει χρειάζεται η άλλη βέργα, η βέργα της αγάπης".  Και αυτοί δεν την έχουν. Και προσπαθούν σημερα να μας πείσουν οτι αγάπησαν  ξαφνικά τον τοπο.   Το μονο ίσως που διαθέτουν ειναι το ραβδί  μαθητευόμενου μάγου!

Μήνυμα νίκης από το Λιτόχωρο
Για εκείνους που μιλούν για δήθεν δημοσκοπικά ή άλλα στοιχεία, απάντησε ότι «παρόλα τα παπαγαλάκια που κυκλοφορούν, την Κυριακή θα είμαστε πρώτοι και στις τρεις ενότητες του δήμου, στον Ανατολικό Όλυμπο, στο Δίον και στο Λιτόχωρο»! Και εξήγησε ότι ο κόσμος εμπιστεύεται εκείνον και τον συνδυασμό του, διότι στα δύσκολα ήταν παρόντες και νικητές. Κι ακόμη, οι υποψήφιοι σύμβουλοι που απαρτίζουν τον Συνδυασμό Ευθύνης παρά το γεγονός ότι έχουν διαφορετικές πολιτικές καταβολές, άφησαν κατά μέρος τις κομματικές σημαίες και ύψωσαν μια σημαία, τη σημαία του Δ.Δίου-Ολύμπου.
«Μήνυμα νίκης έστειλε και το Λιτόχωρο! Η μάχη των εκλογών κρίθηκε, εμείς θα είμαστε οι νικητές! Κρίθηκε οριστικά ότι κάποιοι επιτέλους θα πάνε στα σπίτια τους, στην οικογένειά τους, θα κάνουν ένα οριστικό ταξίδι 500 χλμ μακριά και εκεί θα μείνουν. Κι ας μείνουν εκεί, γιατί εμείς θα είμαστε εδώ», υπογράμμισε ο Γιώργος Φαρμάκης.
Και κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους και όλες που παραβρέθηκαν στην ανοιχτή συγκέντρωση: «Θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου, γιατί νιώθω περήφανος που εγώ, ένας απλός λογιστής, ζητά την ψήφο σας. Νιώθω περήφανος που εγώ, ένας άνθρωπος που ζυμώθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, ζητά τη στήριξή σας.
Ζητώ δύναμη από τη δύναμή σας για να σηκωθούμε ακόμα ψηλότερα. Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, να μη λείψει κανένας και καμία από το πανηγύρι της δημοκρατίας και της νίκης. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Και με τη νίκη».

Κι άλλο λάθος στο ψηφοδέλτιο του Δημόπουλου
Πριν από την παρουσίαση των δημοτικών συμβούλων όλου του δήμου αλλά και των υποψηφίων συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, ο Γιώργος Φαρμάκης αποκάλυψε ότι ο συνυποψήφιός του Κώστας Δημόπουλος σε ψηφοδέλτια που τύπωσε, αναφέρει όχι μόνο τη Λεπτοκαρυά ως Τοπική Κοινότητα (ενώ είναι Δημοτική Κοινότητα) αλλά με τον ίδιο τρόπο υποβαθμίζει και το Λιτόχωρο αναφέροντάς το σαν Τοπική Κοινότητα. Το γεγονός αυτό επισήμανε ο κ. Φαρμάκης λέγοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ακόμη μάθει ούτε κάποια απλά και θέματα λειτουργίας του «Καλλικράτη», όπως είναι για παράδειγμα η διαφορά μεταξύ δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο ότι δεν ήξεραν, είναι το ότι ούτε καν συμβουλεύτηκαν την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου. «Τουλάχιστον ας έριχναν μια ματιά στο πώς τους ανακήρυξε το Πρωτοδικείο!», είπε χαρακτηριστικά οΓιώργος Φαρμάκης.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι
Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού Ευθύνης, για όλο τον δήμο Δίου-Ολύμπου, τους οποίους παρουσίασε στη συγκέντρωση του Λιτοχώρου, έχουν ως εξής:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΓΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΕΡΓΩΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΩΤΟΥΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ
ΠΛΗΞΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΖΙΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΤΖΙΟΥΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΑΣΙΩΤΗ-ΣΤΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΧΑΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΟΥ

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΓΚΙΜΠΗ ΑΝΝΑ
ΓΟΥΛΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΙΑΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΚΡΕΜΕΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΙΧΑΛΗΤΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΙΣΑΛΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΖΙΑΦΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΟΥΗΔΟΣ)
ΤΟΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΑΚΝΗΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΤΣΙΜΗΤΡΗ- ΛΙΟΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΦΑΡΦΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΦΑΡΦΟΥΡΗ-ΤΟΥΜΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΚΑΣΔΟΓΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΚΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΖΗΣΚΑΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ
ΖΟΥΡΖΟΥΡΑ-ΠΑΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΚΡΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΜΟΧΛΑ-ΦΑΡΜΑΚΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΙΑΡΓΑΛΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΚΥΡΚΟΣ)  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΡΕΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τέλος, παρουσίασε και τους υποψηφίους συμβούλους του Συνδυασμού Ευθύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, οι οποίοι είναι οι εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

ΑΝΔΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΚΟΛΩΝΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΡΟΜΗΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΑΝΩΛΗ-ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΘΩΜΑΗ (ΜΙΜΗ)
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ