Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Η νίκη σφραγίστηκε στον Κολινδρό!

Από εδώ ξεκινάμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα για τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού»

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε τις προεκλογικές του ομιλίες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, σε μια συγκέντρωση νίκης όπου, ενώπιον
πρωτόγνωρης σε συμμετοχή και ενθουσιασμό συγκέντρωσης, δεσμεύτηκε να διατηρήσει τον Κολινδρό στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται και με πρότυπο αυτόν να αναμορφώσει το σύνολο του Δήμου.
Μετά την αναφορά του στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και στην απαίτηση των καιρών και της κοινωνίας μας για ενότητα τόνισε ότι μόνο ο ανεξάρτητος, ακομμάτιστος, πολυσυλλεκτικός και ακηδεμόνευτος από συμφέροντα συνδυασμός μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου μας.
Αφού ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στον Κολινδρό το σημερινό Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο και τους προκατόχους του κ.κ. Σολοποτιά Θωμά και Καλύβα Γιώργο, δεσμεύτηκε, καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους, ότι θα συνεχίσει το μεγάλο έργο τους.
Δεσμεύτηκε ότι μαζί με τους άξιους ανθρώπους που στελεχώνουν το συνδυασμό και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ο Κολινδρός μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον , λέγοντας ότι μπορούμε:
ü  Να συμβάλλουμε στην ώθηση των δημοτών να επενδύσουν στην Αγροτουριστική αξιοποίηση της έκτασής τους σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή
ü  Να συμβάλλουμε στην προώθηση Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Απασχόλησης με σκοπό την δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας και Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ 2014-2020
Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Λαγδάρης αναφέρθηκε σε μια σειρά μεγάλων και μικρών έργων και δράσεων που αφορούν στη Δημοτική Ενότητα του Κολινδρού για τα οποία μπορούν να εξασφαλιστούν πιστώσεις από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά  προγράμματα  όπως τα παρακάτω:
•             Αξιοποίηση του Ρέματος Βούθνηκα –Δημιουργία Αστικού Πάρκου – Χώρου Πρασίνου – Κατασκευή Ειδικών Μονοπατιών – Παιδικών Χαρών. Αξιοποίηση του Ανοιχτού Θεάτρου για εκδηλώσεις όχι μόνο τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας. Αξιοποίηση πεδίου βολής και όλων των εκτάσεων του Δήμου. Διαμόρφωση και ανάδειξη του δασυλλίου στην θέση Πλωρία.

              
              
•             Οριστική λύση στα πολεοδομικά προβλήματα που υπάρχουν στον  Κολινδρό  και είναι πολλά. Στόχος μας η προώθηση της Οικιστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη του Δήμου μας σε περιζήτητο τόπο για μόνιμη κατοικία και προσέλκυση νέων κατοίκων.
•             Κατασκευή Μεγάλου Περιφερειακού δρόμου από τη μονή του Αγίου Αθανασίου έως τα σφαγεία. Προτάθηκε ήδη για ένταξη στο πρόγραμμα Leader με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και μήκος 2. 2 χ .
  • Ένταξη στο Σ.Ε.Σ( ΕΣΠΑ) 2014-20120 ’ η διάνοιξη του δρόμου Κολινδρού προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας . Έργο το οποίο θα μετατρέψει τον Κολινδρό σε ενδιάμεσο σταθμό χειμερινών τουριστών
  • Συντήρηση και ασφαλτόστρωση τμημάτων τουλάχιστον του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου, καθώς και η διάνοιξη νέων αγροτικών .
  • Ασφαλτόστρωση δρόμου ΠΑΠΑΚΑΛΕΙΜΗ Κολινδρού ώστε να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση Κολινδρού με το Λιβάδι και ολοκλήρωση δρόμου Σφαγεία- Καταχά.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος διακοπτόμενος από χειροκροτήματα ολοκλήρωσε την πρόταση έργων και δράσεων του συνδυασμού λέγοντας τα εξής :
«Επίσης, υψηλής προτεραιότητας έργο είναι η βελτίωση των συνθηκών άρδευσης με την εξασφάλιση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού και επέκταση των αρδευτικών δικτύων. Νερό που μπορεί να εξασφαλιστεί με την κατασκευή  φραγμάτων –λιμνοδεξαμενών και ανόρυξη αρδευτικής – γεώτρησης στη θέση Παπακαλίμη. Η κατασκευή τέτοιων έργων και η σωστή διαχείριση των νερών μπορούν να μειώσουν το κόστος της άρδευσης που σήμερα επιβαρύνονται οι αγρότες.
Ο Κολινδρός με τη μεγάλη εθνική και θρησκευτική ιστορία του αποτελεί  ήδη θρησκευτικό τουριστικό προορισμό και στόχος μας είναι να αναδειχτούν τα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ και ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΑ μνημεία ώστε να αποτελέσει η περιοχή μαζί με το ΒΗΜΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και τις αρχαιότητες της Πύδνας ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση. Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά ο Δήμος θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να πρωτοστατήσει στη συντήρηση και την αποκατάσταση αυτών των μνημείων όπως είναι η ανακατασκευή της στέγης του Αγίου Γεωργίου.
Η ανάπτυξη όμως χρειάζεται και νέους ανθρώπους που για να μείνουν στην περιοχή θα πρέπει να τους εξασφαλίσουμε τα στοιχειώδη. Θα πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα τους σε όλες της δραστηριότητες  που αναπτύσσουν. Και δεσμευόμαστε εδώ, παρουσία των νέων ανθρώπων ότι θα είμαστε αρωγοί και στυλοβάτες των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Κολινδρού.

Αναβάθμιση της λειτουργίας του αθλητικού κέντρου ώστε να καταστεί πρότυπο αθλητικό κέντρο για όλο το δήμο και πόλος ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού. Όπως το οραματίστηκε και το υλοποίησε μέχρι σήμερα ο Βαγγέλης Πολύζος. Επίσης, να συμπεριληφθεί και κατασκευή γήπεδου  5x5 .

Η πισίνα του κολυμβητηρίου θα κλειστεί με μεταλλική κατασκευή συρόμενη και συρόμενο στέγαστρο και με τη χρήση γεωθερμικών αντλιών θα θερμαίνεται  για να λειτουργεί και το χειμώνα. Ο Προϋπολογισμός είναι 400.000 €,  του προγράμματος εξοικονομώ του ΥΠΕΚΑ»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε από τον Κολινδρό όλους τους Δημότες να συμμετέχουν με τον αγώνα τους και την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου λέγοντας ότι «αυτός θα είναι ο πιο ωραίος αγώνας της ζωής μας αφού αφορά το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για τον αγώνα αυτόν  θα είμαστε όλοι περήφανοι στο τέλος της θητείας αυτής της δημοτικής περιόδου. Να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη νίκη της Κυριακής».