Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Bιομηχανία εικονικών γάμων

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος ελληνοποιήσεων μέσω «εικονικών» γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς βρίσκονται οι άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησαν ότι στο στόχαστρο των «αδιάφθορων» έχουν μπει συνολικά πάνω από 50 υποθέσεις «εικονικών» γάμων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πάνω από το 50% από αυτές αφορούν αποκλειστικά σε γάμους που τελέστηκαν στην Κάτω Αχαΐα, καθώς διαπιστώθηκε ότι το καλοκαίρι του 2013 τελέστηκαν 26 γάμοι, η πλειονότητα των οποίων έγινε στο Δημαρχείο της περιοχής. 

«Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οι περισσότεροι γάμοι που ελέγχονται έγιναν στην Κάτω Αχαΐα. Μάλιστα ο δήμαρχος της περιοχής ήταν παρών σε όλους. Οι υπόλοιπες 24 περιπτώσεις αφορούν "μυστήρια" που έγιναν σε άλλες περιοχές της χώρας», επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.

Δύο φορές την ίδια μέρα

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν περιπτώσεις κατά τις οποίες τελέστηκαν γάμοι από το ίδιο πρόσωπο με αλλοδαπούς ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα! 

Ενδεικτική είναι η περίπτωση Ελληνίδα όπου παντρεύτηκε αλλοδαπό και την ίδια ημέρα ξαναπαντρεύτηκε με άλλον αλλοδαπό και αμέσως μετά κατατέθηκε αίτηση για χορήγηση άδειας διαμονής. Άλλη Ελληνίδα τέλεσε δύο γάμους μέσα σε δύο ημέρες με δύο διαφορετικούς αλλοδαπούς.

Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι ανήλικη παντρεύτηκε αλλοδαπό, χωρίς να προκύπτει, από τη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, ότι έχει παρασχεθεί από το Δικαστήριο η σχετική άδεια που απαιτείται για την τέλεση του γάμου αυτού.

Τα ίδια πρόσωπα φαίνεται από τα στοιχεία να έχουν τελέσει από δύο γάμους με αλλοδαπούς, οι οποίοι αιτούνται έκδοση άδειας διαμονής, εκ των οποίων μόνο ο ένας εκ των γάμων των προσώπων αυτών έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών. Ο δεύτερος γάμος τους δεν έχει καταχωρηθεί. Επίσης προέκυψε ότι στις υπεύθυνες δηλώσεις, του ν. 1599/86, που κατέθεταν οι ενδιαφερόμενοι, να εμφανίζεται διαφορετικός τόπος κατοικίας του ιδίου προσώπου.

Ο δήμαρχος και ο δικηγόρος

Στην υπόθεση φέρονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να πρωταγωνιστούν δήμαρχος της περιοχής, οι υπάλληλοι του ληξιαρχείου αλλά και ένας δικηγόρος ο οποίος διατηρεί γραφείο σε κεντρική περιοχή της Αθήνας.

«Στο πλαίσιο της έρευνας πρόκειται να κατασχεθούν όλοι οι φάκελοι από το ληξιαρχείο της περιοχής και να γίνει ενδελεχής έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο του εμπλεκόμενου δικηγόρου. Ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην ηλεκτρονική εφημερίδα.

http://www.zougla.gr/