Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Παρέμβαση Κουκοδήμου και άλλων 16 γαλάζιων βουλευτών για τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ

Οι 17 βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων τον υπουργό τι πρόκειται να κάνει ώστε να υπάρξει παράταση του χρόνου πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ

Προτάσεις για την ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ με στόχο να μην μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατέθεσαν με ερώτηση τους 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή, στον Υπουργό Εργασίας.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Τζαμτζής Ιορδάνης, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Κοντός Αλέξανδρος, Κοντογιάννης Γιώργος, Αραμπατζή Φωτεινή, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μαρίνος Ανδρέας, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Κέλλας Χρήστος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Σολδάτος Θεόδωρος, Βογιατζής Παύλος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος. 
Στην ερώτηση τους προς τον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές αναφέρουν ότι «πολλοί αγρότες αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ με αποτέλεσμα να  είναι σήμερα χωρίς υγειονομική περίθαλψη».  
Σύμφωνα με τους βουλευτές, «στην τελευταία αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών άλλαξε η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του ασφαλιστικού εξαμήνου από 28η Δεκεμβρίου σε 30 Νοεμβρίου.  Πρέπει δηλαδή οι αγρότες να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους 1 μήνα νωρίτερα».
«Xωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν και οι αγρότες που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, έχουν καταθέσει συνταξιοδοτικό φάκελο στον ΟΓΑ και παρόλο που έχουν κριθεί συνταξιούχοι και γίνεται η κράτηση της μηνιαίας σύνταξης για την εξόφληση των οφειλών προς τον ΟΓΑ, δεν δικαιούνται μέχρι και την εξόφληση των οφειλών τους να έχουν έστω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» αναφέρουν.

Οι 17 βουλευτές ρωτούν μεταξύ άλλων τον υπουργό τι πρόκειται να κάνει ώστε να υπάρξει παράταση του χρόνου πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ.