Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

GDF: Ενα... κίνημα για μια «Ελλάδα χωρίς χρέος»

Το Greece Debt Free Inc. ιδρύθηκε στην Αμερική και το Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Το Greece Debt Free (GDF) είναι μη-κερδοσκοπικός, μη-κυβερνητικός και μη-πολιτικός οργανισμός, που σχεδιάζει και προτρέπει πολίτες και εταιρείες να αναλάβουν δράση με
σκοπό τη μείωση του Ελληνικού εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

Γιατί το GDF είναι σημαντικό;

Το Ελληνικό εθνικό χρέος μας επηρεάζει όλους με διαφορετικούς τρόπους. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το Ελληνικό εθνικό χρέος αγοράζεται και πωλείται από οικονομικούς κερδοσκόπους σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τα ποσά που χρωστά η Ελλάδα.

Το GDF δέχεται δωρεές για να αγοράσει Ελληνικά κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Στη συνέχεια ακυρώνει τα εν λόγω ομόλογα, μειώντας κατά αυτό τον τρόπο το εθνικό χρέος μας. Μειώνουμε το χρέος αρκετά και η κρίση φεύγει, οι δουλειές επιστρέφουν και η Ελλάδα πατάει ξανά στα πόδια της.

Πώς οι πολίτες υποστηρίζουν το GDF;

Επιλέξτε έξυπνα, επιλέξτε προϊόντα που συμμετέχουν στο GDF και βοηθούν να μειωθεί το Ελληνικό χρέος. Η ειδική σήμανση με το λογότυπο του GDF πάνω σε ένα προϊόν δηλώνει ότι αυτό το προϊόν βοηθά να μειωθεί το χρέος με την αξία που αναγράφεται στο ειδικό αυτοκόλλητο. Μπορείς να είσαι καταναλωτής και δωρητής ταυτόχρονα, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για εσένα. Επίσης, μπορείς να κάνεις απευθείας δωρεά online (www.greecedbtfree.org) και να διαδώσεις το μήνυμα του GDF.

Πώς υποστηρίζουν οι εταιρείες το GDF;

Οι εταιρείες μπορούν να κάνουν δωρεά στο GDF. Με την ολοκλήρωση της δωρεάς τους, οι εταιρείες έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την ειδική σήμανση με το λογότυπο του GDF πάνω στα προϊόντα τους καθώς και να εντάξουν το λογότυπο του GDF σε εταιρικά έντυπα στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους.

Η εταιρεία – δωρητής επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το λογότυπο του GDF για ένα περιορισμένο αριθμό προϊόντων. Η εταιρεία επιλέγει ένα GDF αυτοκόλλητο αξίας πχ. 1€ ή 0,50€ κλπ. για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Ο συνολικός αριθμός από τα εν λόγω αυτοκόλλητα πολλαπλασιαζόμενος με την αξία που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο ισοδυναμεί κατά προσέγγιση με το ποσό του ελληνικού εθνικού χρέους, που μειώνεται από την εταιρεία-δωρητή.

Διαφάνεια

Το GDF καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι μια διαφανής πλατφόρμα, η οποία δίνει τη δυνατότητα εξαγοράς του Ελληνικού εθνικού χρέους από τους πολίτες. Το GDF δεν έχει υπαλλήλους, στηρίζεται στην εθελοντική εργασία σε διεθνές επίπεδο και τα λειτουργικά έξοδά του είναι αμελητέα.

Το Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος δίνει δύναμη στους πολίτες, επιτρέποντας σε όλους να συμμετάσχουν σε μια δημοκρατική και συλλογική λύση απέναντι την κρίση. Το GDF aποτελεί μια πλατφόρμα πολιτών, που συμβάλλουν σε μία θετική οικονομική αλλαγή με πολύ έξυπνο τρόπο. Το GDF είναι μια γιορτή του επιχειρηματικού πνεύματος και της δύναμης για εθελοντική δράση προς την κατεύθυνση μείωσης του Ελληνικού εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

http://brettos.blogspot.gr/